Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 aug 2008 - Anul XIII, nr. 202 (3883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Alegerile parlamentare vor fi pe 30 noiembrie 2008

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Guvernul a decis, în şedinţa de ieri, ca alegerile parlamentare să fie organizate la 30 noiembrie 2008. Informaţia a fost confirmată de premierul Călin Popescu Tăriceanu, care a precizat că "este cel mai simplu răspuns pentru cei care au făcut speculaţii şi afirmaţii neavenite cum că Guvernul ar dori decalarea alegerilor parlamentare", a spus Tăriceanu. Conform legii, data alegerilor parlamentare trebuie stabilită de Guvern cu cel puţin 90 de zile înainte de scrutin.

Pentru alegerile parlamentare din acest an, Guvernul va aloca, într-o primă etapă, o sumă de 100 milioane lei, costul maxim fiind estimat la 160 milioane lei. Sumele sunt alocate din bugetul de stat, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prin bugetul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, Autorităţii Electorale Permanente, Ministerului Afacerilor Externe, Secretariatului General al Guvernului şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Data de 30 noiembrie a.c. stabilită pentru alegerile parlamentare le convine şi liderilor politici suceveni. Aceştia spun că organizarea alegerilor la sfârşitul lunii noiembrie 2008 poate reprezenta o garanţie că viitorii parlamentari vor fi aleşi prin sistemul de vot uninominal.

Liderul interimar al liberalilor suceveni, deputatul Relu Fenechiu, a declarat că stabilirea zilei de 30 noiembrie pentru alegerile parlamentare respectă prevederile noii legi privind votul uninominal, demonstrându-se astfel că liberalii îşi doresc acest sistem. „Această hotărâre a Guvernului arată că noi, liberalii, nu ne batem joc şi suntem serioşi atunci când vorbim despre votul uninominal.  „Sperăm ca cei de la PD-L şi PSD să nu mai facă nici un joc de culise pentru a împiedica acest tip de vot. Stabilirea datei de 30 noiembrie s-a făcut în baza legii votului uninominal, astfel încât nu mai pot exista speculaţii cu privire la modalitatea în care populaţia îşi va alege parlamentarii. De altfel, liberalii sunt singurii care şi-au stabilit, în cea mai mare parte, candidaţii din colegii, ceea ce demonstrează că vrem vot uninominal”, a declarat Fenechiu.

 

Planuri optimiste pentru alegerile parlamentare

Preşedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că era de aşteptat ca data alegerilor să fie 30 noiembrie, respectându-se astfel prevederile legale cu privire la organizarea alegerilor. „Sunt convins că vom avea vot uninominal, iar PD-L va câştiga cu siguranţă alegerile la nivelul judeţului Suceava, dar şi în întreaga ţară”, a subliniat Flutur, care a mai adăugat că PD-L este prima formaţiune politică din judeţul Suceava care şi-a stabilit toţi candidaţii din colegiile uninominale pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat.

Liderul PSD Suceava, Gavril Mîrza, consideră că, după stabilirea zilei în care vor avea loc alegerile, actuala guvernare nu va mai putea schimba modalitatea de vot. În opinia lui Mîrza, renunţarea la sistemul de vot uninominal ar urma să fie sancţionată de către alegători. „Este bine că în cele din urmă s-a stabilit data alegerilor. Cu cât se prelungea mai mult, cu atât nu se făcea treabă. Până la sfârşitul acestei săptămâni vom stabili toţi candidaţii pentru alegeri şi îi vom prezenta şi electoratului”, a spus Mîrza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alegerile parlamentare vor fi pe 30 noiembrie 2008.
 Vizualizări articol: 940 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alegerile parlamentare vor fi pe 30 noiembrie 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa-i vezi pe acesti PD-Latrai cum latra trimis de
(28 aug 2008, 14:10:51
Dupa cat sunt de nesimtiti, acesti godaci din ferma PD-Laturilor, au curajul sa ne abureasca din nou, pornind o campanie murdara si plina de minciuni. Astept sa vad pana unde vor fi in stare sa mearga cu aceasta nesimtire.
2.   S-ai vezi pe acesti PSDraci trimis de
(28 aug 2008, 15:52:25
Dupa cat sint de nesimtiti,acesti godaci marxisti leninisti au sa incerce sa ne abureasca din nou cu promisiuni de stinga si cu hotii de dreapta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei