Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 apr 2008 - Anul XIII, nr. 87 (3768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertizare

PSD solicită Guvernului să păstreze tichetele cadou pentru bugetari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a anunţat că parlamentarii social democraţi nu vor mai vota iniţiativele legislative ale Guvernului condus de Călin Popescu Tăriceanu în condiţiile în care acesta va decide ca bugetarii să nu mai primească tichetele cadou.

În opinia parlamentarului sucevean, interzicerea acordării acestor tichete ar reprezenta dovada „incompetenţei actualului Guvern”, precum şi confirmarea faptului că bugetul de stat pe anul 2008 este unul „dezastruos”.

Adomnicăi a subliniat faptul că o astfel de măsură va determina nemulţumiri în rândul bugetarilor, în condiţiile în care o parte dintre aceştia au beneficiat deja de aceste tichete cadou, în primele luni ale anului.

„Această măsură bâlbâită creează o inechitate între cei care au beneficiat de aceste tichete, şi salariaţii care aşteaptă să primească aceste drepturi câştigate prin lege. Asta cu atât mai mult, cu cât majoritatea primăriilor au aprobat deja alocarea de fonduri pentru tichete, care urmau să fie distribuite în preajma Sărbătorilor Pascale”, a declarat Mirela Adomnicăi.

 

Adomnicăi a avertizat profesorii să nu se lase „păcăliţi”

În aceste condiţii, deputatul social democrat a atras atenţia că ordonanţa Guvernului prin care se interzice acordarea tichetelor cadou nu stabileşte dacă cei care le-au primit deja trebuie să returneze sumele de bani aferente acestora.

Pe de altă parte, Mirela Adomnicăi a avertizat profesorii şi sindicatele să nu se lase „păcăliţi” de promisiunile Guvernului, potrivit cărora valoarea tichetelor cadou ar urma să se regăsească în prima creştere salarială.

Adomnicăi a explicat că majorările salariale despre care vorbeşte conducerea Guvernului reprezintă deja un drept câştigat de către profesori, iar sumele nu vor fi mai mari decât cele stabilite în urma negocierilor.

Deputatul PSD de Suceava a atras atenţia că în situaţia în care, la profesori, tichetele cadou vor fi compensate cu majorări salariale, va apărea o altă inechitate, faţă de ceilalţi angajaţi în sistemul bugetar.

„Asta pentru că, spre deosebire de tichetele cadou care vizau întregul personal din sistemul bugetar, majorările salariale au în vedere numai cadrele didactice. Sunt foarte multe probleme care derivă din această decizie a Guvernului, care de fapt anulează un drept câştigat de angajaţii din sistemul bugetar”, a mai spus Adomnicăi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD solicită Guvernului să păstreze tichetele cadou pentru bugetari.
 Vizualizări articol: 799 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD solicită Guvernului să păstreze tichetele cadou pentru bugetari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Care tichete? trimis de
(14 apr 2008, 08:22:10
care tichete sa se pastreze ,cele care nu s-au dat?

sau ale lor?

tichete cadou au luat numai ei in consiliu judetean si profesorii dar de ex in asistenta sociala nu li s-a acordat oamenilor nici macar sporurile care le sunt legale aparute in contractu colectiv de munca unic pe ramura care a fost publicat in decembrie 2007 in monitorul oficial

marire de salar au numai profesorii pentru ca pot face greva trimit copii acasa si sunt in greva

ce-ar fi sa faca si asistenta sociala greva

a lasa copii ,bolnavii psihici si batrini fara hrana si medicamente

aveti idee ce s-ar intimpla?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei