Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 ian 2008 - Anul XIII, nr. 10 (3691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aprecieri

Adomnicăi sesizează pericolul care poate veni dinspre Curtea Constituţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a remarcat faptul că în ultima perioadă Curtea Constituţională este din ce în ce mai des sesizată cu privire la aspecte care ţin de conflicte între instituţiile statului sau între persoane.

Curtea Constituţională a ajuns, în opinia parlamentarului social democrat, un fel de mamă a răniţilor în ceea ce priveşte soluţionarea conflictelor politice personale din România.

Adomnicăi consideră acest lucru extrem de periculos în condiţiile în care sub presiunile politice şi mediatice Curtea Constituţională poate da decizii greşite cu consecinţe deosebit de grave asupra sistemului legislativ, politic şi chiar al statului de drept.  

„Pericolul provine din faptul că această Curte judecă în ultima perioadă tot mai mult asemenea conflicte, judecă în contextul politic tulbure pe care-l avem în ultima perioadă, judecă sub o extraordinară presiune politică şi mediatică şi potrivit legislaţiei în vigoare care reglementează funcţionarea Curţii Constituţionale, potrivit Constituţiei, decizia Curţii nu poate fi atacă şi eventual corectată atunci când eventual a fost dată greşit. Se pot crea în situaţia în care sub această presiune, în acest context luând în calcul şi posibilitatea unei decizii greşite, consecinţe deosebit de periculoase pentru sistemul legislativ, juridic şi politic chiar al statului de drept”, a declarat Adomnicăi.

Deputatul PSD de Suceava nu a spus-o în mod direct, însă a lăsat să se înţeleagă faptul că instituţia respectivă este folosită în primul rând în conflictul dintre şeful statului, Traian Băsescu, şi cel al Guvernului, Călin Popescu Tăriceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adomnicăi sesizează pericolul care poate veni dinspre Curtea Constituţională.
 Vizualizări articol: 732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Adomnicăi sesizează pericolul care poate veni dinspre Curtea Constituţională4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tranzitie lunga trimis de
(15 ian 2008, 08:57:11
Este normala concluzia, dar tot atit de adevarat este faptul ca aparitia atitor conflicte de constitutionalitate evidentiaza deficiente si ambicuitati de legiferare.Asa ca ...asta ne este palaria ! Tot e bine ca este vie dorinta de schimbare legislativa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Porumb prajit cu ardei gras 6-8 portii 45 minute6-8 ştiuleţi de porumb1 lingură ulei de măsline2 ardei graşi roşii2 ardei graşi galbeni SOSUL:1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie2 linguri suc de lămâie3 linguri oţet de mere1 linguriţă boia dulce de ardei1... Citeşte