Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 200 (6910)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Maajid Nawaz: „Confesiunile unui fost islamist”

Maajid Nawaz și-a petrecut adolescența ascultând hip-hop american și auzind povestindu-se despre mișcarea islamistă radicală care s-a răspândit în Europa și în Asia în anii 1980-1990. La 16 ani, făcea deja parte din organizația islamistă Hizb ut-Tahrir. S-a afirmat rapid în cadrul mișcării ca un recrutor foarte bun, fiind un susținător charismatic al cauzei unificării puterii politice a islamului în întreaga lume. Totodată, Nawaz a înființat grupări afiliate în state precum Pakistan, Danemarca și Egipt. A fost arestat de poliție în Alexandria (Egipt), alături de alți musulmani radicali, în urma evenimentelor din septembrie 2010. A fost întemnițat împreună cu asasinii președintelui Egiptului Anwar Sadat, cărora cei 20 de ani petrecuți în detenție le schimbaseră viziunea despre islam și folosirea violenței. După patru ani petrecuți în compania lor, Maajid a înțeles că propriile sale convingeri erau greșite și s-a hotărât să își schimbe viața. După ce a fost eliberat, a înființat o fundație, Quilliam -  care are ca scop combaterea curentului islamist din Europa și din alte părți ale lumii  și, cu ajutorul cunoștințelor sale în domeniul recrutării, a încercat să-i convingă pe musulmani de falsitatea argumentelor extremiștilor.
„Extraordinara carte a lui Maajid Nawaz - spune Anderson Cooper - este esențială pentru a înțelege motivele tinerilor musulmani care îmbrățișează ideologia extremistă. Dintr-un adolescent care iubea muzica hip-hop, Nawaz a ajuns un islamist radical, înainte de a renunța definitiv la extremism. În prezent, luptă pentru a-i convinge și pe alții să nu aleagă aceasta cale periculoasă”.

Sursa: www.libris.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maajid Nawaz: „Confesiunile unui fost islamist”.
 Vizualizări articol: 1915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maajid Nawaz: „Confesiunile unui fost islamist”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei