Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 200 (6910)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situație tensionată

Apa caldă revine de sâmbătă la robinetele sucevenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii racordați la sistemul centralizat de termoficare vor beneficia de apă caldă începând de sâmbătă, când, etapizat, agentul termic va ajunge în toate cartierele, în funcție de zonă și, dacă nu apar alte probleme, precum avarii, care sunt destul de frecvente, atunci când se face umplerea sistemului de transport și distribuție.

Cu toate acestea, sucevenii au fost la un pas de a începe anul școlar fără apă caldă la robinete, ci cu oalele de apă pe foc sau cu dușuri reci, pentru că producătorul de energie termică, Bioenergy, nu avea de gând să furnizeze Thermonet-ului agentul termic necesar preparării apei calde în punctele termice, de unde ajunge apoi în locuințele abonaților.

Revizia de vară a sistemului de transport și distribuție a agentului termic a fost finalizată de vineri dimineața, fiind anunțată încă de joi la Bioenergy și Primăriei Suceava, dar conductele au fost umplute doar cu apă rece, pentru că agent termic nu li s-a furnizat.

„Lucrările de revizie, reparație și mentenanță a rețelelor de transport, distribuție și furnizare au fost finalizate, societatea noastră fiind pregătită pentru reluarea furnizării apei calde în municipiul Suceava. Așteptăm reluarea furnizării agentului termic de către producătorul Bioenergy SA”, este mesajul transmis de conducerea Thermonet Suceava, care nu avea nici măcar un indiciu asupra momentului în care va avea la dispoziție agentul termic necesar preparării apei calde în punctele termice din oraș.

 

Majorarea tarifului gigacaloriei la 196,51 lei, condiția impusă de Bioenergy

Contactați, reprezentanții Bioenergy, care au oprit centrala pe 1 septembrie, cu două zile mai devreme decât perioada de întrerupere a furnizării apei calde anunțate de către Thermonet, nu au avansat nici un termen referitor la repornirea centralei termice din lunca Sucevei, fără de care apa caldă nu are cum să ajungă în casele celor aproape 20.000 de suceveni racordați la sistemul centralizat de termoficare.

Altfel spus, sucevenilor „le-a trecut glonțul pe la ureche”, pentru că Bioenergy nu avea de gând să înceapă furnizarea energiei termice până când nu i se aproba de către Consiliul Local majorarea actualului tarif al gigacaloriei, de la 116 lei la 196,51 lei, preț avizat de ANRE.

Conform unei adrese transmise de Bioenergy conducerii Primăriei Suceava și consilierilor locali, se afirmă că furnizarea agentului termic nu mai poate continua în condițiile actuale, din cauza pierderilor imense, de 40.000 de lei/zi la Bioenergy și aproape încă pe atât la Thermonet.

Situația a fost lămurită după o serie de discuții tensionate cu conducerea Primăriei Suceava, atât primarul Ion Lungu, cât și viceprimarul Lucian Harșovschi implicându-se în rezolvarea situației.

„Sucevenii vor beneficia de apă caldă începând de sâmbătă, conform programului de revizie de vară anunțat de Thermonet. M-am asigurat că se iau toate măsurile necesare în această privință, am discutat cu acționarul principal, Adrian Bodea, pe care l-am asigurat că vom supune aprobării Consiliului Local propunerea de majorare a tarifului gigacaloriei până la începerea furnizării căldurii”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Problema asigurării apei calde la finele săptămânii, înainte de începerea anului școlar, a generat numeroase discuții aprinse între conducerea municipalității sucevene și cea a firmelor Thermonet și Bioenergy, în cele din urmă viceprimarul Lucian Harșovschi anunțând ieri după-amiază că la Bioenergy a fost dat ordinul de pornire a producției de agent termic, astfel încât în noaptea de vineri spre sâmbătă urma ca apa fierbinte să fie pompată în magistralele de termoficare, pentru a ajunge, prin recirculare, în toate conductele de transport și distribuție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apa caldă revine de sâmbătă la robinetele sucevenilor.
 Vizualizări articol: 3388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apa caldă revine de sâmbătă la robinetele sucevenilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In care sambata ? trimis de
( 8 sep 2018, 16:19:17
Curios 478 de vizualizari si nici un comentariu sau au fost sterse sau toti si-au pus centrala de apartament . Sper sa se debranseze cat mai multa lume stam la mila lor si acuma cu scumpirile o sa fie si mai greu .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei