Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 200 (6910)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alertă

Primul caz din Suceava, de meningită cu virusul West Nile, confirmat, ieri, la o femeie în vârstă de 70 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primul caz înregistrat în județul Suceava, de meningită cu virusul West Nile, a fost confirmat, ieri, de laboratorul Institutului Cantacuzino din Bucureşti. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 70 de ani, din municipiul Suceava. Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a informat, printr-un comunicat de presă, că pacienta a făcut „o formă foarte gravă de boală și a fost transferată, în urmă cu o săptămână, la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, evoluția ei prezentă fiind în ușoară ameliorare”. Dr. Zorescu a subliniat că, în perioada de incubație a bolii, femeia a locuit în comuna Dumbrăveni, județul Suceava, astfel încât a solicitat primăriilor din Suceava și Dumbrăveni luarea de urgență a unor măsuri de efectuare a dezinsecției și de asanare a spațiilor din vecinătatea locuințelor, care pot favoriza înmulțirea țânțarilor. Șeful DSP Suceava precizează că infecția cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înțepătura de țânțari infectați. „Manifestările infecției sunt cele ale unei meningite/meningoencefalite însoțite de febră, pentru care recomandăm adresarea urgentă către medicul de familie/unitățile medicale”, se mai arată în comunicat.

 

În municipiul Suceava, luni noapte se face dezinsecție în parcuri

Viceprimarul de Suceava, Marian Andronache, a declarat, ieri, că a solicitat firmei de profil cu care administrația locală are contract ca în cursul nopții de luni, 10 septembrie a.c., să efectueze dezinsecție în toate parcurile din municipiul reședință de județ și, de asemenea, că va transmite o adresă tuturor asociațiilor de proprietari, să facă dezinsecție în subsolurile de la blocuri.

Inspectorii sanitari recomandă populației ca, pentru a preveni apariția acestei periculoase boli transmise de țânțari, să ia măsuri pentru evacuarea apei din subsoluri, să repare instalațiile de apă și canalizare din subsoluri și din apropierea locuințelor, să renunțe la păstrarea apei în butoaiele din curte sau să le protejeze de accesul țânțarilor, acoperindu-le cu capace potrivite. De asemenea, trebuie evitată aruncarea la întâmplare a recipientelor vechi (cutii de conserve, cauciucuri de automobile etc.) și trebuie îndepărtate gunoaiele menajere în care se pot adăposti țânțari.

Locuința trebuie să fie curată, bine aerisită și protejată de insecte prin montarea unor plase metalice la ferestre. Insectele de orice fel trebuie combătute cu insecticide administrate ritmic.

Pentru evitarea înțepăturilor de țânțari, sunt eficiente plasele la ferestre și folosirea în dormitoare de dispozitive contra insectelor.

Seara, la ieșirea din locuință, se vor purta haine cu mâneca lungă și închise la gât și pantalon lung.

DSP mai arată că insecticidele sub formă de aerosoli pot ajuta la îndepărtarea țânțarilor, dar acestea trebuie utilizate cu precauție, evitând inhalarea directă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul caz din Suceava, de meningită cu virusul West Nile, confirmat, ieri, la o femeie în vârstă de 70 de ani.
 Vizualizări articol: 2980 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Primul caz din Suceava, de meningită cu virusul West Nile, confirmat, ieri, la o femeie în vârstă de 70 de ani4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei