Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 144 (6854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Irina Stănciugelu: „Măștile comunicării”

Pe parcursul documentării, realizând o sinteză a câmpului teoretic ce abordează realitatea culturală și socială postmodernă din perspectiva comunicării, autoarea a observat că majoritatea studiilor se construiesc pe două planuri distincte. Primul dintre ele, planul sociologic-interpretativ, în cadrul acestui tip de cercetare se pleacă de la marile teorii sociologice, procesul comunicării fiind astfel citit și înțeles prin prisma acestora; urmează apoi, pe aceeași linie, „praxis”-ul, respectiv studiile aplicate privind influența, impactul și efectele comunicării la nivelul publicului, utilizate ca motor funcțional al activității de comunicare socială și de relații publice. Cel de-al doilea, planul cultural critic, specificul acestui tip de analiză, constă în faptul că se pornește de la modelele și teoriile critice ale culturii, încercând să se discearnă modul în care procesele dominante de comunicare intervin și modifică sensibilitatea culturală a unei epoci. Ambele perspective par însă să fie atrase de aceeași capcană: demonizarea comunicării prin acuzația de manipulare. Astfel, abordarea pe care autoarea o propune aici încearcă să facă o deconstrucție din punct de vedere etic al acestei presupoziții de manipulare ce erodează câmpul comunicării sociale, cu consecințe nefaste majore pentru activitatea de relații publice. Fără a pleca de la un model cultural anume, ci mai degrabă de la o sinteză a lor, Irina Stănciugelu încearcă să analizeze modificările pe care atitudinea postmodernă le-a produs în problematica filosofică și etică a epocii contemporane, insistând asupra specificului proceselor de comunicare ce străbat societatea. 

Sursa: www.ishop.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Irina Stănciugelu: „Măștile comunicării”.
 Vizualizări articol: 1171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Irina Stănciugelu: „Măștile comunicării”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Pagina de carte

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei