Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 144 (6854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistică

Peste jumătate dintre pacienţii secţiei de Îngrijiri paliative sunt bolnavii de cancer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai nouă secţie a Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, operaţională de la 1 martie a.c., cea de Îngrijiri paliative, a înregistrat până acum 152 de pacienţi. Cele mai multe cazuri, 51,31%, au fost pacienţi cu diverse forme de cancer. Pe locul doi se plasează bolile din sfera neurologică: accidente vasculare cerebrale - 9,86%, boala Parkinson şi demenţe - 8,55%, după care urmează pacienţi cu afecţiuni ale aparatului circulator - 2,63% şi cu boli renale – 2,63%.

În ceea ce priveşte vârsta pacienţilor internaţi în secţie, aceasta este cuprinsă între 28 şi 88 de ani, cu o medie de vârstă de 60 de ani. Cel mai tânăr pacient, în vârstă de 28 de ani, a fost transferat de la Neurochirurgie, unde a fost internat după un traumatism cranio-cerebral grav, cu hemiplegie, provocat într-un accident rutier. Cel mai în vârstă pacient, în vârstă de 88 ani, a fost transferat din secţia ORL. Este un pacient traheostomizat, cu cancer laringian.

Din totalul celor 152 de pacienţi internaţi pentru îngrijiri paliative, externaţi au fost 130. Dintre aceştia din urmă, 47 aflaţi în fază terminală de boală au decedat.

36,8% dintre pacienţii secţiei sunt parţial dependenţi de îngrijirea altei persoane, iar 63,2% sunt total dependenţi în privinţa igienei, alimentaţiei şi a mobilizării.

Datele statistice ale secţiei arată că peste 51% dintre pacienţi s-au prezentat cu durere necontrolată, ca simptom covârşitor, 15,2% cu escare, 8% cu vărsături şi 15,2% cu disfuncţii ale respiraţiei.

Reamintim că secţia de Îngrijiri paliative are o capacitate de 25 de paturi, într-un spaţiu de 600 de metri pătraţi, la demisolul pavilionului în care funcţionează Pneumologia, în cadrul Spitalului Vechi. Investiţia în amenajarea acestei secţii absolut necesare a fost de 1,25 de milioane de euro.

Secţia dispune de 10 saloane cu două, trei şi patru paturi, dotate cu grupuri sanitare adaptate la nevoile pacientului dependent, cu sală de mese, sală pentru membri ai familiei pacienţilor, precum şi cu o cameră confesională. Toate saloanele sunt dotate cu paturi multifuncţionale cu saltele antiescare, sisteme de semnalizare sonoră, scaune cu rotile, televizor şi aparatură medicală specifică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste jumătate dintre pacienţii secţiei de Îngrijiri paliative sunt bolnavii de cancer.
 Vizualizări articol: 2381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Peste jumătate dintre pacienţii secţiei de Îngrijiri paliative sunt bolnavii de cancer3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei