Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 144 (6854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la 1 iulie

Pensia socială minimă garantată creşte la 640 de lei, iar valoarea punctului de pensie se majorează cu 10%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de pe 1 iulie 2018, nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari, prevăzută de OUG nr. 6 din 2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, creşte de la 520 de lei la 640 de lei.

De la aceeaşi dată, valoarea punctului de pensie se majorează cu 10%, ajungând la 1.100 de lei, conform directorului executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava, Constantin Boliacu.

Drept urmare, va creşte inclusiv cuantumul indemnizaţiei pentru însoţitor, în cazul pensionarilor încadraţi în gradul I de invaliditate, de la 800 de lei, în prezent, la 880 de lei.

Tot de la 1 iulie se majorează indemnizaţia prevăzută de Legea nr. 8/2006, pentru membrii uniunilor de creatori, legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică. Aceasta reprezintă echivalentul a 50% din pensia cuvenită titularului sau, după caz, aflată în plată la data solicitării.

O altă modificare importantă vizează intervalele de plată a acestor drepturi.

Conform directorului Casei de Pensii Suceava, până acum drepturile de plată curente se achitau beneficiarilor în intervalul 14-21 ale lunii, iar cele restante se plăteau în perioada 23-27 ale lunii. Însă, din iulie 2018, pentru persoanele care îşi primesc drepturile de pensii prin intermediul Companiei Naţionale Poşta Română, acestea vor fi onorate între 1 şi 15 ale lunii, la domiciliul beneficiarilor, iar restanţele se vor achita în intervalul 11-15 din lună.

În cazul pensionarilor avizaţi, respectiv al celor care nu sunt găsiţi acasă, drepturile băneşti şi documentele de plată pot fi ridicate de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Pentru persoanele ale căror drepturi se achită prin conturi curente sau conturi de card, calendarul de plată rămâne cel de până acum. Astfel, plata se face începând din data de 14 sau din prima zi lucrătoare care urmează, dacă 14 este nelucrătoare.  Documentul de informare, respectiv talonul mov, se transmite între 1-15 ale lunii, la domiciliul beneficiarilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensia socială minimă garantată creşte la 640 de lei, iar valoarea punctului de pensie se majorează cu 10%.
 Vizualizări articol: 2827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pensia socială minimă garantată creşte la 640 de lei, iar valoarea punctului de pensie se majorează cu 10%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei