Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 144 (6854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ploile torențiale au făcut multe pagube în județ și au inundat 53 de case

Duminică, 1 Iulie 2018 (10:34:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În urma ploilor torențiale, pompierii au intervenit, sâmbătă, în 16 localități din județ, unde s-au înregistrat case, anexe, curți inundate ori drumuri acoperite de ape. Localitățile în care s-au înregistrat probleme serioase sunt Vatra Dornei, Gura Humorului, Stulpicani, Slatina, Solca, Frasin, Straja, Berchișești, Rădăuți, Brodina, Capu Codrului, Broșteni, Capu Câmpului, Doroteia, Neagra și Boroaia.Pompierii s-au mobilizat pe măsură, fiind aduse în teren toate efective disponibile, inclusiv pompierii care erau liberi. Acestora li s-au adăugat poliţişti, jandarmi, lucrători ai Serviciilor Voluntare, ai Comitetelor Locale și ai Comitetului Județean pentru Situaţii de Urgenţă, lucrători ai Serviciului de Gospodărire a Apelor și polițiști locali. În total au intervenit 467 de persoane, cu 156 de mijloace de intervenţie, la monitorizare dar mai ales pentru evacuarea apei din 53 de case, 43 de anexe, 77 de curți și 24 de beciuri.

Sâmbătă noapte, erau afectate DJ177A, între localitățile Frasin și Doroteia, și DJ209A, între localitățile Slatina și Găinești. De asemenea, 3 localități erau fără curent electric, respectiv Slatina (cu 17 posturi de transformare), Broșteni (7 posturi de transformare) și Voroneț (10 puncte de transformare). Pe DN 2H, la Milișăuți, podul de peste râul Suceava este grav afectat de viitură și a fost închis. La Suceava a ajuns, sâmbătă după-amiază și inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din România, generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi. Acesta a mers în teren alături de prefectul Mirela Adomnicăi și inspectorul șef al pompierilor militari suceveni, colonelul Costică Ghiață, cel care a preluat comanda chiar în aceste zile de la generalul de brigadă Ioan Burlui, care a ieșit la pensie. La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava s-a activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cu reprezentanţi ai pompierilor militari, prefecturii, poliţiei, jandarmeriei şi ai S.G.A. (Sistemul de Gospodărire a Apelor). Situația din județ este ameliorată în toate zonele afectate, însă riscul este încă mare. Chiar dacă nu va mai ploua, debitele vor rămâne la cote foarte mari încă cel puțin două-trei zile. Pompierii au început de duminică misiunile de evacuare a apei din case, beciuri, subsoluri, fântâni, o muncă ce se va întinde pa parcursul mai multor zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ploile torențiale au făcut multe pagube în județ și au inundat 53 de case.
 Vizualizări articol: 4385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Ploile torențiale au făcut multe pagube în județ și au inundat 53 de case2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei