Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 aug 2017 - Anul XXII, nr. 182 (6598)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cornel Nemetzi: „Ultimul curier ilegal”

Deşi au trecut mulţi ani de la Revoluţia din 1989, prea puţin s-a scris despre un aspect esenţial în existenţa oricărui stat, spionajul extern. Iar ce s-a scris a urmărit în cea mai mare parte doar senzaţionalul, autorii nefiind implicaţi în munca de zi cu zi în acest domeniu atât de invizibil, dar foarte important. Până acum, în acest sens, sunt publicate pentru prima dată în istoriografia şi literatura noastră memoriile unui spion român, ale unui luptător din prima linie a frontului invizibil al spionajului.

Acesta este Cornel Nemetzi. Demersul editurii se înscrie în linia apariţiilor editoriale anterioare, prin care se încearcă dezvăluirea unor aspecte mai puţin cunoscute din istoria României, reunite în colecţia intitulată sugestiv Istoria Adevărată. Şi această carte poate fi pusă în acelaşi context al dezvăluirilor despre istoria adevărată a României, lăsând să vorbească cei implicaţi direct în evenimente. Iar Cornel Nemetzi a fost unul dintre aceştia, timp de 26 ani. Permanent în prima linie a frontului invizibil al spionajului românesc, implicat în majoritatea evenimentelor esenţiale din istoria acestuia, atât înainte, cât şi după 1989, Cornel Nemetzi ne dezvăluie în această carte multe dintre dedesubturile spionajului românesc, aruncând o lumină crudă asupra faptelor aşa cum au fost ele. Vom găsi în cartea de memorii a dânsului eroi dedicaţi şi patrioţi, dar şi trădători, lichele sau pur şi simplu indivizi preocupaţi de propria lor parvenire şi care se foloseau de orice mijloace pentru a-şi atinge scopurile. Memoriile lui Cornel Nemetzi sunt crude şi la obiect, el nu iartă pe nimeni, fie că vorbeşte de foştii lui şefi din vârful spionajului românesc sau de colegi ori subalterni. Multe din personajele ante şi post decembriste sunt ilustrate în adevărata lor lumină, mult diferită de cea în care unii sau alţii au încercat să le-o creeze.

Cornel Nemetzi s-a aflat la datorie timp de 26 de ani, de la curier ilegal, respectiv cel care prelua materialele informative de la agenţii din străinătate, până la şef al serviciului pe Europa.

Sursa: www.carte.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cornel Nemetzi: „Ultimul curier ilegal”.
 Vizualizări articol: 2229 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cornel Nemetzi: „Ultimul curier ilegal”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei