Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 aug 2015 - Anul XX, nr. 194 (6006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gabriel Todică & Gina-Maria Todică: „Artişti plastici de viziune dualistă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gabriel şi Gina-Maria Todică semnează împreună o carte apărută recent, care poartă eticheta editurii sucevene Lidana, o carte care, aşa cum se precizează în textul introductiv, „s-a scris cu o mână pe penel, cu alta pe stilou şi din toată inima”.

Gabriel Todică, autorul de facto al acestei cărţi, inginer şi economist de profesie, s-a apucat de pictură din anul 2011, ca autodidact, şi a încercat să se exprime artistic abordând subiecte şi genuri diverse.

Formula care l-a legitimat şi pe care, căutând corespondenţe, a circumscris-o în cuprinsul acestei cărţi, este cea care l-a consacrat pe Giuseppe Arcimboldo (1527 - 1593), care a conturat un univers pictural cu reprezentări antropomorfe imaginare, realizate din combinarea unor elemente vegetale şi faunistice precum şi a unor artefacte care generează împreună impresionante iluzii vizuale.

Gabriel Todică se alătură în acestă carte unor artişti care au ales să se exprime în această manieră, cărora le scanează profilul şi le comentează opera din postura unui experimentator avizat.

Îl vom găsi aşadar pe fălticeneanul Gabriel Todică în galeria unor artişti selectaţi din oceanul virtual, artişti din Ucraina, Ungaria, Rusia, Franţa, Suedia sau din Cuba, Canada şi SUA, alăturaţi într-un demers de prezentare a soluţiilor artistice folosite de fiecare dintre ei, fără pretenţia autorilor  (mărturisită) de a elabora un tratat de artă plastică sau o lucrare cu viziune critică.

„Evident că fiecare artist - scrie Gabriel Todică în textul introductiv - îşi are abordările sale stilistice în funcţie de moştenirea sa culturală, specifică ţării în care s-a născut şi trăieşe, de viziunea artistică, de disponibilitatea şi abilitatea de a o concretiza într-un rezultat creativ”.

O carte bogat ilustrată, tipărită pe hârtie de calitate, care reproduce la final „În loc de postscriptum” şi un val de „capturi de imagine” din corespondenţa online dintre Gabriel Todică şi cei pe care i-a selectat în această interesantă şi inedită carte-album.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gabriel Todică & Gina-Maria Todică: „Artişti plastici de viziune dualistă”.
 Vizualizări articol: 1671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Gabriel Todică & Gina-Maria Todică: „Artişti plastici de viziune dualistă”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei