Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 nov 2007 - Anul XII, nr. 273 (3646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Forţe noi

Pensionarii vor în Parlament

La Palatul Parlamentului s-au desfăşurat ieri lucrările Congresului de constituire Uniunii Pensionarilor şi a Solidarităţii Sociale, alianţă electorală care şi-a propus trimiterea în Parlament a unor “reprezentanţi direcţi” ai pensionarilor.

“Acest congres este despre drepturile şi demnitatea pensionarilor. Nu suntem aici să ne plângem de milă. Categoric nu ! Suntem aici pentru a spune răspicat că pensionarii şi-au căpătat un drept prin munca de-o viaţă şi că acest drept nu poate fi contestat, pus la îndoială sau batjocorit. Aud prea des expresii jignitoare de tipul «ce mai facem pentru pensionari». Este inadmisibil. Pensionarii şi-au câştigat un drept prin muncă. Cel mai bun răspuns este să ne unim pentru ca pensionarii să aibă forţa lor proprie în Parlament. Pensionarii sunt curtaţi din toate părţile, pentru că sunt o mare forţă electorală. Acum se iau măsuri precum creşterea de pensii. Numai că situaţia pensionarilor este prea amară ca să se mai lase amăgiţi. Acum vrem să votăm pentru noi. Uniunea este şansa!”, a spus Petre Roman, preşedintele coordonator al Uniunii Pensionarilor şi a Solidarităţii Sociale (UPSS) .

Uniunea Pensionarilor şi a Solidarităţii Sociale se vrea o alianţă electorală între partide şi formaţiuni nepolitice reprezentând pensionari, sindicate, organizaţii profesionale şi de femei.

„Ei au păcătuit!”

Potrivit lui Petre Roman, din această alianţă electorală fac parte peste 20 de asociaţii, organizaţii reprezentând pensionarii şi partide politice, printre care Liga Sindicatelor Pensionarilor Petrolişti, Partidul Social-Democrat Titel Petrescu, Partidul Pensionarilor şi Protecţiei Sociale, Asociaţia Pensionarilor pentru Conciliere Galaţi şi Liga Sindicatelor Pensionarilor.

Uniunea are ca obiectiv central alegerea în Parlament a unor candidaţi propuşi de organizaţiile semnatare - partide, asociaţii, federaţii, ligi, CAR-uri, sindicate - pentru constituirea unui singur grup parlamentar, atât în Camera Deputaţilor, cât şi în Senat.

“Din momentul în care Uniunea va apărea în sondaje, iar partidele vor constata că propriile structuri sunt în pericol, vor începe bătăliile politice. Dar eu sunt pregătit. Sunt mai pregătit decât ei, pentru că ei au păcătuit, iar eu nu. Eu nu am avut legături cu afacerile”, a declarat preşedintele coordonator al UPSS, Petre Roman.

La lucrările congresului de constituire au participat aproximativ 800 de reprezentanţi ai pensionarilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensionarii vor în Parlament.
 Vizualizări articol: 387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pensionarii vor în Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei