Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 oct 2007 - Anul XII, nr. 255 (3630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Filme documentare

România în imagini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Un film realizat de firma suceveană “International TVN-SYS SA” va prezenta imaginea României la o prestigioasă manifestare dedicată producţiilor documentare, care va avea loc în luna februarie 2008, în Franţa, la Clermont-Ferrand.

Aşa cum am aflat cu prilejul organizării la Suceava a Festivalului de film „Pe urme de legendă”, care s-a desfăşurat în intervalul 27-29 octombrie a.c., filmul intitulat „Arhitectura sacră din Moldova” prezintă imagini cu biserici şi mănăstiri luate din spaţiul aerian. Zborurile au fost realizate cu elicopterul.

Reprezentantul firmei, Puiu Zaharia, ne-a spus că documentarul, cu o durată de 38 de minute, subtitrat în limbile franceză, engleză şi germană, îl are ca regizor pe maestrul Alecu G. Croitoru, prof. univ. la Universitatea de Artă „Hyperion”, prezent zilele trecute la Suceava în calitate de preşedinte al juriului la festivalul de film. Comentariul îi aparţine actorului Eusebiu Ştefănescu, iar filmul a obţinut anul trecut Premiul de excelenţă la Festivalul Internaţional de Film Eco-Etno-Folk organizat la Slătioara de Fundaţia Naţională pentru Civilizaţie Rurală „Nişte Ţărani”, condusă de scriitorul Dinu Săraru.

 

Expoziţie cu imagini de dimensiuni impresionante

 

Dar aceasta nu este singura producţie cinematografică a firmei sucevene care reprezintă România în spaţiul european. După mai bine de 3 ani de filmări va fi finalizat în curând un alt film, realizat în coproducţie româno-argentiniană, care vizează Delta Dunării. Premiera va avea loc tot în Franţa, la Cabestany, în luna martie.

Un alt proiect, aflat însă în derulare, constă în realizarea unei expoziţii fotografice cu genericul „Expo Foto Art Aero”, cu imagini de mari dimensiuni cu cele mai reprezentative biserici şi mănăstiri din România, fotografiate din zbor. De data aceasta survolarea Moldovei şi Bucovinei s-a realizat cu un deltaplan cu motor, iar celelalte zone ale teritoriului României au fost filmate din elicopter, înregistrându-se în total cca. 150 de ore de zbor.

Expoziţia, unicat în România, va cuprinde cca. 120 de lucrări, imagini de dimensiuni impresionante (unele de 2 x 1,5 m) şi va fi prezentată după sărbătorile pascale, în aer liber, pe esplanada din faţa Palatului Patriarhiei. Vernisajul va avea loc în prezenţa şi cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Daniel.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România în imagini.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România în imagini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei