Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 oct 2007 - Anul XII, nr. 255 (3630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Cazurile de gripă se înmulţesc, din cauza unei noi tulpini

"

Medicii estimează că în sezonul 2007-2008 ar putea fi înregistrate mai multe cazuri de gripă, întrucât oamenii au imunitate scăzută faţă de noua tulpină "Solomon Islanda", care a circulat în timpul verii în emisfera australă.

Vaccinul antigripal recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru sezonul 2007 -2008 are în compoziţie această tulpină nouă, destul de asemănătoare cu cea pe care o înlocuieşte.

"Noua tulpină aflată în circulaţia ar putea provoca mai multe îmbolnăviri. Este vorba despre tulpina Solomon Islanda care a circulat în emisfera australă în timpul verii, începând din mai până în septembrie. Ne aşteptăm ca fiind o tulpină nouă, numărul de îmbolnăviri să fie puţin mai mare, întrucât populaţia nu are o imunitate înaltă. Această tulpină nu e foarte diferită de Noua Caledonie, care a circulat mai multe sezoane în România şi Europa", a declarat, ieri, Viorel Alexandrescu, şeful Centrului Naţional de Referinţă pentru Gripă.

Virusul gripal Solomon Islands îl înlocuieşte în vaccin pe cel de tip Noua Caledonie, acesta din urmă fiind prezent şase sezoane în România şi Europa. Din mai şi până în septembrie, în Australia şi Noua Zeelandă noul virus a provocat şase decese, a mai spus medicul Viorel Alexandrescu.

"Gripa sezonieră face şi victime. În fiecare an mor de gripă obişnuită dată prin schimbările de tulpini între 500.000 şi un milion de persoane şi între cinci şi şapte la sută din populaţia globului se internează (cam 20 de milioane). Cel mai sigur mijloc de prevenire a îmbolnăvirilor este vaccinul. Imunizarea se face înainte de debutul epidemiei", a precizat Alexandrescu.

În Europa, primele cazuri de gripă au fost identificate în Franţa şi Danemarca, dar numai câte o tulpină.

Virusurile gripale au multiple simptome şi semne, a mai spus medicul. Gripa are un debut brusc cu febră mare, durere mare de cap, tuse persistentă şi dureri musculature. Boala se poate manifesta mai agresiv la copii, debutul fiind astenie, febră, convulsii, frisoane, chiar şi diaree.

Cel mai rapid mijloc de transmitere a gripei este prin tuse în spaţii închise, cum ar fi avioane, unde bolnavii stau mai mult timp la un loc cu cei sănătoşi, dar şi trenuri autobuze, clase, locurile de muncă, a adăugat Viorel Alexandrescu.

Vaccinul antigripal asigură protecţie înaltă (peste 85 la sută) şi el este recomandat mai ales persoanelor cu risc, bătrâni şi copii din instituţii de ocrotire, medici, profesori, salariaţi din instituţiile care lucrează cu publicul. Vaccinul este contraindicat celor alergici la proteinele din ouă.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazurile de gripă se înmulţesc, din cauza unei noi tulpini.
 Vizualizări articol: 452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cazurile de gripă se înmulţesc, din cauza unei noi tulpini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei