Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 oct 2007 - Anul XII, nr. 248 (3623)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Luni, 22

Ziua când Băsescu ar putea anunţa un referendum pentru votul uninominal

"

Termenul acordat de şeful statului Parlamentului pentru a trimite la promulgare legea votului uninominal expiră luni, 22 octombrie, în caz contrar, Băsescu urmând să emită decretul pentru referendum.

Comisia pentru elaborarea Codului electoral a finalizat, marţi, legea de introducere a votului uninominal, raportul comisiei fiind adoptat cu 9 voturi "pentru" şi o abţinere, din partea UDMR, astfel că actul normativ va fi trimis la Senat pentru a intra în dezbatere.

În absenţa lui Băsescu din ţară, premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că ia în calcul posibilitatea asumării răspunderii pe votul uninominal, o decizie urmând să fie adoptată în funcţie de modul în care se vor desfăşura lucrările în Parlament pe această temă.

De asemenea, şeful Executivului a invitat liderii partidelor parlamentare la discuţii pe tema bugetului şi a votului uninominal, săptămâna viitoare. PD şi PSD au anunţat că nu participă la aceste consultări.

Senatorul PD Radu Berceanu a avertizat, joi, că există posibilitatea ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe legea votului uninominal, fiind totuşi declanşat şi referendumul, şi a anunţat că PD nu se va prezenta la consultările cu primul-ministru, privind bugetul şi votul uninominal.

Legea i-ar putea viza şi pe preşedinţii Consiliilor Judeţene

Legea votului uninominal ar putea fi adoptată săptămâna viitoare, prin asumarea sa de către Guvern, a declarat, ieri, Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

"Legea e depusă de noi şi semnată de noi, iar în săptămâna care urmează lucrurile se vede că nu merg bine în Parlament, şi atunci mai mult ca sigur că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe proiectul legii votului uninominal şi asta înseamnă că vom avea alegeri cu vot uninominal pentru Parlamentul României", a spus Bogdan Olteanu.

"Eu sper, în urma discuţiilor pe care o să le facem astăzi cu partidele politice, să lărgim un pic cadrul şi să preluăm şi proiectul pentru alegerea prin vot uninominal a preşedintelui de Consiliu Judeţean pentru că în felul acesta vom personaliza un pic şi instituţia Consiliului Judeţean, în care de foarte multe ori preşedintele e ales mai curând pe jocuri de culise decât pe reprezentativitate şi te poţi trezi că preşedintele unui Consiliu Judeţean nu reprezintă 85% din votanţii din judeţul respectiv, dar şi-a făcut o negociere din care a ajuns preşedinte. Prin introducerea unui asemenea sistem de vot uninominal, o să reprezinte majoritatea celor care au votat în judeţ", declarat Olteanu.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua când Băsescu ar putea anunţa un referendum pentru votul uninominal.
 Vizualizări articol: 405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua când Băsescu ar putea anunţa un referendum pentru votul uninominal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei