Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 oct 2007 - Anul XII, nr. 248 (3623)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Control

ANPC a oprit activitatea a 27 de grădiniţe din ţară

"

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a efectuat o serie de controale la nivel naţional în grădiniţele cu program prelungit, particulare şi de stat, fiind oprită activitatea a 27 de unităţi.

ANPC explică faptul că achitarea unei sume de bani de către părinţi pentru ca cei mici să beneficieze de educare, instruire şi hrană în spaţii special amenajate, obligă aceste unităţi de învăţământ să ofere servicii conforme cu clauzele contractuale asumate. De aceea inspectorii ANPC au avut în vedere în timpul controalelor calitatea serviciilor prestate în spaţiile unde se desfăşoară activitatea de educare a copiilor, în locurile de joacă, precum şi modul în care se asigură serviciile de masă.

Au fost verificaţi 478 operatori economici. Inspectorii Autorităţii au constatat abateri de la normele legale în vigoare la 282 dintre aceştia, dispunând aplicarea a 211 avertismente şi 71 amenzi contravenţionale, în valoare de 336.100 lei. Pentru 27 grădiniţe s-a decis oprirea temporară a prestării serviciului.

Controlul a reliefat faptul că la unele grădiniţe numărul maxim de copii admişi la o grupă, respectiv 20, este depăşit, solicitările întrecând în cele mai multe cazuri capacitatea unităţilor, raportat la normele în vigoare.

În municipiul Bucureşti, în urma controlului efectuat în 33 de unităţi, s-au constatat deficienţe atât în ceea ce priveşte calitatea serviciilor prestate, cât şi în ceea ce priveşte calitatea produselor oferite spre consum copiilor, fapt pentru care s-a aplicat un număr de 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 210.000 lei şi un avertisment.

Principalele deficienţe constatate au fost: neprecizarea, în mod concret, a sumei alocate hranei din totalul achitat prestării lunare a serviciilor; contractele de prestări servicii nu erau semnate de părţi, fiind incomplete, neavând prevăzute capitole cum ar fi clauze de reziliere şi penalităţi, iar predarea cunoştinţelor se realiza după o programă neavizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANPC a oprit activitatea a 27 de grădiniţe din ţară.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANPC a oprit activitatea a 27 de grădiniţe din ţară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei