Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2007 - Anul XII, nr. 233 (3608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parlament

Moţiunea de cenzură a fost respinsă, Guvernul rămâne în funcţie

"

Parlamentul a respins, ieri, moţiunea de cenzură iniţiată de PSD, ceea ce înseamnă că Guvernul rămâne în funcţie.

Deputatul PNL Dan Radu Ruşanu a anunţat că moţiunea de cenzură a fost respinsă, întrucât a întrunit doar 220 de voturi "pentru", iar pentru adoptarea acesteia era necesar să fie exprimate minimum 232 de voturi în favoarea moţiunii.

În plen, la şedinţa Parlamentului au fost prezenţi 433 de parlamentari, din numărul total de 462. Dintre cei prezenţi, 59 de parlamentari nu au votat.

S-au înregistrat 374 de voturi, din care 2 voturi au fost anulate. Dintre cele valabil exprimat, 220 de voturi au fost "pentru" moţiunea de cenzură, iar 152 "împotrivă".

Geoană: Din acest moment, PSD face opoziţie totală, nici o lege nu mai trece 

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, după respingerea moţiunii de cenzură, că, "din acest moment, Guvernul va avea din partea PSD nu numai o opoziţie dură, dar o opoziţie totală".

El a arătat că situaţia Guvernului devine astfel şi mai complicată. "Nici o lege şi nici un fel de proiect al acestui guvern nu vor fi sprijinite de PSD", a spus Geoană.

Geoană a mai declarat că formaţiunea sa este în faza de a evalua cu "extrem de multă atenţie" modul în care au votat parlamentarii PSD, iar deciziile statutare care se vor impune urmează a fi luate "neîntârziat" şi "cu foarte multă asprime".

Tăriceanu: „PNL a dovedit că nu face un compromis politic pe seama interesului naţional” 

Premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat, ieri, după respingerea moţiunii de cenzură,  că este "mândru" că este la conducerea PNL, care a dovedit că nu face un compromis politic pe seama interesului naţional.

"A sosit timpul să ne unim cu toţii în jurul interesului naţional. Astăzi a existat un singur câştigător: România. De prea mult timp, România a avut de suferit de pe urma conflictelor politice, de pe urma împărţirii clasei politice în tabere care refuzau dialogul. Vechiul mod de a face politică a interesului personal şi a intrigilor mărunte trebuie să dispară", a afirmat Tăriceanu.

El a adăugat că PNL şi Guvernul Tăriceanu au reuşit "multe" în ultimii ani, dar are de făcut "încă şi mai multe".

"Eu şi PNL credem că promovarea liberei iniţiative, a valorilor, a produselor româneşti, a oamenilor, a tradiţiilor vor aduce României prosperitate şi respect în UE. Vom continua să muncim respectând aceste principii şi având în minte interesul românilor, dar nu putem face acest lucru singuri. Avem nevoie şi de ajutorul celorlalte partide, care reprezintă fiecare în parte nevoile românilor", a adăugat premierul.

El a invitat celelalte partide politice să se gândească "la ceea ce ne uneşte".

"Suntem o singură naţiune, naţiunea română. A sosit timpul să ne gândim la ceea ce ne uneşte şi să ne concentrăm pe viitorul nostru în UE. Trebuie să încetăm să privim spre trecut", a spus Tăriceanu.

Totodată, el a arătat că PNL a demonstrat că se ţine de cuvânt când a spus că nu va face niciodată un compromis politic pe seama interesului naţional.

Boc: „Problema neadoptării moţiunii se află în tabăra PSD”

Preşedintele PD, Emil Boc, a declarat că problema neadoptării moţiunii se află în tabăra PSD, unde se pare că unele interese ale unor parlamentari social-democraţi au fost mai puternice decât interesul degajării unei stabilităţi politice.

"Problema căderii moţiunii se află în tabăra PSD. Se pare că unele interese ale unor parlamentari PSD au fost mai puternice decât interesele creionării unei stabilităţi politice în România", a precizat Boc.

"Din punctul de vedere al PD, situaţia rămâne neschimbată: am fost, suntem şi rămânem partid de opoziţie. La această moţiune de cenzură ne-am comportat ca şi partid de opoziţie. Parlamentarii PD, cu două excepţii, au votat pentru moţiune, am avut doar o singură defecţiune şi un singur parlamentar care nu s-a prezentat la vot", a adăugat liderul PD.

El a arătat că este vorba de Liviu Nistoran, care a fost prezent şi care a votat împotriva moţiunii şi de senatorul Radu Ţârle, care nu s-a prezentat.

"Astea au fost singurele defecţiuni de la PD", a spus Boc, adăugând că BPN va lua decizia privind o eventuală sancţionare a lor, dar a apreciat că aceasta ar fi, probabil, excluderea din partid.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moţiunea de cenzură a fost respinsă, Guvernul rămâne în funcţie.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moţiunea de cenzură a fost respinsă, Guvernul rămâne în funcţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează