Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 61 (5268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clive Burr, fostul toboşar al trupei Iron Maiden, a murit

 

Clive Burr, fostul toboşar al trupei Iron Maiden, care a cântat pe primele trei albume ale acestui emblematic grup britanic de heavy metal, a murit la vârsta de 56 de ani, au anunţat, miercuri, foştii lui colegi de formaţie.

  Clive Burr, care suferea de scleroză în plăci, a murit "împăcat, în somn, în casa lui" din Londra, marţi, după ce starea lui de sănătate devenise în ultimii ani tot mai precară, au precizat foştii lui colegi.

"A fost o persoană minunată şi un toboşar uimitor, care a adus o contribuţie de valoare trupei Iron Maiden în perioada noastră de început", a declarat Steve Harris, basistul şi membru fondator al trupei Iron Maiden.

  Născut la Londra, Clive Burr s-a alăturat trupei Iron Maiden în 1979 şi a cântat pe albumul de debut al formaţiei britanice, lansat în 1980, care poartă numele grupului, dar şi pe continuarea acelui material discografic, intitulată "Killers", lansată în 1981. Cel de-al treilea şi totodată ultim album al său alături de grup a fost "The Number of the Beast" din 1982, un disc care a ajuns pe primul loc în topul britanic.

Editorii revistei Rolling Stone au considerat că felul său de a bate de la tobe aduce "un ingredient major" muzicii trupei Iron Maiden, renumită pentru faptul că a preluat viteza din punk-rock şi a introdus-o în stilul heavy metal.

Clive Burr a părăsit formaţia în 1981, cu un an înainte ca Iron Maiden să înceapă să lanseze o serie de albume care s-au vândut foarte bine în Statele Unite şi care au făcut ca grupul britanic să devină foarte apreciat pe plan internaţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clive Burr, fostul toboşar al trupei Iron Maiden, a murit.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Clive Burr, fostul toboşar al trupei Iron Maiden, a murit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei