Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 sep 2012 - Anul XVII, nr. 210 (5115)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dustin Hoffman va primi un premiu pentru întreaga carieră la San Sebastian

Actorul american Dustin Hoffman se alătură vedetelor care vor fi recompensate cu premiul pentru întreaga carieră la ediţia aniversară a Festivalului de Film de la San Sebastian, care va avea loc în perioada 21 - 29 septembrie, informează AFP.

Evenimentul ajuns la cea de-a 60-a ediţie acordă anul acesta trofeul Donostia pentru întreaga carieră mai multor personalităţi din cinematografie - regizorul Oliver Stone şi actorii John Travolta, Ewan McGregor şi Tommy Lee Jones, cărora li se adaugă şi Dustin Hoffman.

Organizatorii festivalului spun că au dorit să îl premieze "pe unul dintre cei mai cunoscuţi actori de la Hollywood, care a câştigat două premii Oscar şi poartă pe umerii săi o carieră strălucită", se afirmă într-un comunicat.

După prestaţia sa remarcabilă din "Absolventul/ The Graduate" (1967), Dustin Hoffman, în vârstă de 75 de ani, a cunoscut succesul pe plan internaţional şi a primit de două ori Oscarul pentru cel mai bun actor graţie rolurilor din "Kramer contra Kramer" şi "Rain Main".

Dustin Hoffman va închide festivalul cu filmul său "Quartet", care marchează debutul său ca regizor. Această peliculă beneficiază de o distribuţie prestigioasă: Maggie Smith, Michael Gambon, Billy Connolly, Sheridan Smith, Pauline Collins, Tom Courtenay, Trevor Peacock, David Ryall şi Luke Newberry.

Glenn Close, Julia Roberts, Richard Gere şi Woody Allen au primit şi ei trofeul Donostia la ediţiile precedente ale festivalului spaniol. 

Dustin Hoffman şi-a câştigat celebritatea datorită rolului studentului timid, îndrăgostit de o femeie matură, în filmul "Absolventul", care i-a adus şi prima nominalizare la Oscar, în 1967. Au urmat apoi roluri memorabile, printre care s-au numărat cel al ratatului din "Cowboy-ul de la miezul nopţii" (1969), al travestitului din "Tootsie" (1982), al tatălui nevrotic din "Kramer contra Kramer" (1980) şi al autistului din memorabilul "Rain Man" (1988). Actorul american, al doilea copil al unui cuplu de evrei cu rădăcini româneşti şi ucrainene, s-a născut în Statele Unite ale Americii, la Los Angeles, în 1937. Dustin Hoffman a fost recompensat cu două premii Oscar, cinci Globuri de Aur, trei premii BAFTA şi un premiu Emmy.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dustin Hoffman va primi un premiu pentru întreaga carieră la San Sebastian.
 Vizualizări articol: 346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dustin Hoffman va primi un premiu pentru întreaga carieră la San Sebastian0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei