Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 aug 2012 - Anul XVII, nr. 192 (5097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lady Gaga la Bucureşti - show gotic în faţa a 35.000 de persoane

 

Lady Gaga a susţinut, joi seară, un show de peste două ore, în faţa unui public de circa 35.000 de persoane, la Piaţa Constituţiei din Capitală, timp în care a cântat hituri precum "Alejandro", "Just Dance" şi "Judah" şi a schimbat atâtea ţinute câte personaje.

Cu o scenă enormă, cu un castel gotic în mijlocul ei, Lady Gaga a avut locul de joacă perfect. La Bucureşti, artista a dansat printre carcase tranşate, îmbrăcată într-o copie a celebrei sale rochii din carne, a asistat la o căsătorie însângerată, a vomat în culise, după care şi-a pus o tiară pe cap şi a cântat la un pian montat pe o motocicletă. Şi asta nu e tot.

Artista, văzută în unele ţări pe care le-a traversat, cu turneul său "The Born This Way Ball", ca fiind "Anticristul", a apărut pe scenă călare pe cai mitici, pe "Highway Unicorn". A urmat piesa "Government Hooker", după care, pentru "Born This Way", Lady Gaga a fost, într-un scenariu suprarealist, mamă şi copil născut şi a ieşit dintr-un uter. După dramatica şi naturalista scenă a naşterii, a urmat, firesc, "Born this Way", cu ţinute cu strasuri, piele şi îndemnuri către public de "put your hands up".

 

Lady Gaga: "Nu sunt femeie, nu sunt bărbat, nu sunt o creaţie a guvernului vostru"

Îmbrăcată în alb, cu o cască asemenea unei stridii şi plutind pe o bandă rulantă, Lady Gaga s-a îndreptat către "Bad Romance", în timp ce din lăcaşurile castelului - o casă Barbie în stil gotic - se vedeau instrumentişti şi dansatori cu bustul gol. Încercând să dovedească faptul că, aşa cum spune în cântecele sale, face parte dintr-o nouă rasă, Lady Gaga a schimbat ţinute ce creionau personaje diverse: de la o Statuie a Libertăţii cu o coroană cu strasuri şi ciorapi din plasă la rochia roşu sângeriu, ce amintea de celebra ei vestimentaţie din carne, şi o ţinută albă, la care a ataşat o mască de berbec.

"Nu sunt femeie, nu sunt bărbat, nu sunt o creaţie a guvernului vostru", a spus Lady Gaga, moment în care a fost aclamată de spectatori. "Dar suntem asemănători. Împărţim aceleaşi vise, aceleaşi speranţe (...) Sunt tot ce iubiţi în legătură cu voi şi tot ce urâţi la voi", a mai spus artista.

Pentru că scopul ei declarat este să invadeze planeta Pământ ca artistă pop, Lady Gaga a adus la Bucureşti tot arsenalul, inclusiv pe căţelul ei, Fozzi. La un moment dat, aceasta şi-a invitat fanii în backstage, să îi vadă prietenul răsfăţat. "Sunt privilegiată şi fericită să fiu cu voi. Toţi au fost atât de drăguţi cu mine, aşa că o să dansez de o să îmi rup fundul în aceste două ore", a spus ea. Şi a urmat o cursă a artistei pe o motocicletă pe care s-au regăsit întâi steagul României, apoi o dansatoare cu care artista a avut un dans erotic.

A existat apoi un moment de confesiune din partea artistei. "M-am dus în culise pentru că am vomat şi nu am vrut să vedeţi asta... mi se întâmplă uneori", a spus ea. Dar asta nu a împiedicat-o să îşi aşeze pe cap o tiară şi să cânte, la pianul de pe motocicletă, "Princess Die". Mai târziu, tiara a fost înlocuită de o bandană, costumaţia sado-maso, de o rochie roşie, cu care a dansat printre carcasele de animale expuse, iar castelul gotic s-a transformat într-o discotecă neon, pentru "Electric Chapel".

Înainte de hitul "Poker Face", Lady Gaga a ţinut să spună cât de frumos este Palatul Parlamentului din Piaţa Constituţiei, pe care îl vedea în faţă. "Timpul nostru împreună s-a terminat, dar niciodată nu va mai exista o barieră între noi", a spus ea. Deşi vocea artistei a fost dublată de backing vocals sau de efecte electronice, abilităţile acesteia au fost arătate de-abia la final, la "The Edge of Glory", pe care a cântat-o la bis.

Pentru piesa "Marry the Night", Lady Gaga a adus pe scenă doi copii din public, pe care i-a învăţat mişcările sale-semnătură, cu care a dispărut în întuneric.

De altfel, concertul lui Lady Gaga de la Bucureşti a fost unul dintre cele mai "de familie evenimente" organizate în Piaţa Constituţiei. În public au existat numeroase mini-Lady Gaga, în diferite variante, însoţite de mame sau bunici.

Concertul de la Bucureşti a fost cel de-al doilea pe care Lady Gaga l-a susţinut în Europa în cadrul turneului "The Born This Way Ball". Cântăreaţa americană a mai concertat la Sofia marţi seară.

 

Următorul concert al artistei este programat la Viena, sâmbătă

Următorul concert al artistei este programat la Viena, sâmbătă.

Cântăreaţa Lady Gaga a devenit celebră graţie unor piese precum "Bad Romance" şi "Poker Face", dar şi cu ajutorul unui marketing agresiv şi provocărilor - în special vestimentare.

În mai puţin de trei ani de carieră, Lady Gaga a câştigat numeroase premii, printre care cinci Grammy (din 12 nominalizări), a stabilit două recorduri mondiale şi a înregistrat vânzări de peste 23 de milioane de exemplare din albume şi 64 de milioane din single-uri. Billboard a numit-o "artistul anului" 2010 şi "cel mai bine vândut artist al anului 2010". Lady Gaga a ocupat locul 73 pe lista celor mai influenţi oameni ai decadei 2000, a fost inclusă în Topul 100 al celor mai influenţi oameni din lume întocmit anual de revista Times, iar Forbes a introdus-o pe lista celor mai puternice celebrităţi de pe glob. Tot editorii revistei Forbes au poziţionat-o pe locul 7 pe lista lor anuală a celor mai influente femei din lume.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lady Gaga la Bucureşti - show gotic în faţa a 35.000 de persoane.
 Vizualizări articol: 1545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lady Gaga la Bucureşti - show gotic în faţa a 35.000 de persoane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei