Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 aug 2012 - Anul XVII, nr. 191 (5096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fiica şi fosta soţie a cântăreţului Elvis Presley, ovaţionate la Graceland

Fanii cântăreţului Elvis Presley le-au ovaţionat îndelung pe fiica şi pe fosta soţie a "regelui muzicii rock'n'roll", care au apărut în public la Graceland, reşedinţa pe care starul o deţinea în Memphis, pentru a comemora, joi, 35 de ani de la moartea artistului american.

Priscilla şi Lisa Marie Presley au ţinut cu această ocazie şi un discurs în faţa porţilor proprietăţii, unde fanii s-au adunat miercuri seară pentru a participa la o slujbă de comemorare.

"Întotdeauna am evitat să vin (la comemorea morţii tatălui ei, n.r.), întrucât credeam că va fi prea dur din punct de vedere emoţional, dar în această seară am simţit că era cu adevărat important ca eu să fiu aici cu voi", a spus fiica celebrului cântăreţ, Lisa Marie, în vârstă de 44 de ani.

Priscilla, în vârstă de 67 de ani, a declarat privind sutele de lumânări aprinse pe uriaşul bulevard Elvis Presley din Memphis: "Ştiu că acesta este un eveniment pe care Elvis nu ar fi putut niciodată să si-l imagineze că ar fi putut fi organizat aici".

Porţile de la Graceland, proprietatea cu o vilă de 23 de camere, unde Elvis a fost înmormântat alături de părinţii lui, au rămas deschise toată noaptea pentru fluxul impresionant de vizitatori.

Elvis şi Priscilla Presley au divorţat în 1973, după o căsnicie ce a durat şase ani, dar cei doi foşti soţi au rămas în relaţii cordiale până la moartea artistului. De altfel, Priscilla Presley este persoana care, după decesul starului, a reuşit să facă din Graceland atracţia turistică importantă care este astăzi.

 

"Săptămâna Elvis" durează nouă zile şi a început vineri, la Memphis

Lisa Marie este cântăreaţă şi compozitoare şi a lansat în 2012 primul ei album după o pauză de şapte ani, intitulat "Storm and Grace". Ea a fost căsătorită de patru ori, cel mai celebru dintre mariajele sale fiind cel cu Michael Jackson, între 1994 şi 1996.

"Săptămâna Elvis", care durează în realitate nouă zile, a început vineri, la Memphis. Evenimentul se concentrează în jurul unui cort uriaş de 1.200 de locuri, cu aer condiţionat, ridicat în faţa vilei Graceland.

Joi va avea loc un concert pe stadionul din oraş, la care vor participa Priscilla şi Lisa Marie Presley, dar şi supravieţuitorii grupului lui Elvis, care vor interpreta piese celebre ale "Regelui rock'n'roll-ului" şi alte cântece aparţinând genurilor muzicale care l-au inspirat pe acesta - blues, gospel şi country.

Într-o altă zonă a oraşului Memphis, fără legătură cu Săptămâna Elvis, mai multe obiecte care au aparţinut sau au avut o legătură cu viaţa şi cariera lui Elvis Presley au fost scoase la licitaţie, marţi, de casa Heritage Auctions. O pereche de ochelari de soare cumpărată de cântăreţ în 1974 s-a vândut cu 22.500 de dolari, ceasul său din aur Longine - un dar de la managerul său, colonelul Tom Parker - a fost achiziţionat cu 16.250 de dolari, iar un revolver Colt, cu care Elvis obişnuia să se antreneze la tir, în spatele reşedinţei sale Graceland, s-a vândut cu 13.750 de dolari.

Totodată, BBC informează că o biblie care a aparţinut cântăreţului american va fi scoasă la licitaţie la Manchester, în septembrie, iar specialiştii se aşteaptă ca preţul de vânzare să depăşească 20.000 de lire sterline. Cartea i-a fost dăruită muzicianului de unchiul şi de mătuşa lui, cu ocazia primului Crăciun pe care Elvis l-a petrecut la Graceland, în 1957. Biblia de 1.600 de pagini, care conţine multe note şi însemnări scrise de Elvis, face parte din cele 100 de obiecte care au aparţinut starului ce vor fi scoase la vânzare de casa Omega Auctions, pe 8 septembrie.

Elvis Presley a vândut un număr impresionant de albume (aproape un miliard). De asemenea, el a jucat în aproximativ 30 de filme.

Născut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, albul care cânta ca un negru, sex-simbolul anilor '50 şi rebelul patriot. Elvis Presley a murit în reşedinţa sa din Memphis - Graceland -, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiica şi fosta soţie a cântăreţului Elvis Presley, ovaţionate la Graceland.
 Vizualizări articol: 729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fiica şi fosta soţie a cântăreţului Elvis Presley, ovaţionate la Graceland0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei