Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 apr 2012 - Anul XVII, nr. 89 (4994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

J.K. Rowling lucrează la o enciclopedie inspirată de personajul Harry Potter

 

Romanciera britanică J.K. Rowling lucrează la o enciclopedie inspirată din universul personajului Harry Potter şi va dona toate încasările obţinute din comercializarea volumului unor organizaţii de caritate, a anunţat scriitoarea pe site-ul ei.

În urmă cu patru ani, scriitoarea britanică a dat în judecată o editură americană care intenţiona să lanseze pe piaţă o carte - în formatul unei enciclopedii - despre universul personajului Harry Potter, declarând că o astfel de iniţiativă reprezintă "o jefuire" a muncii sale.

"De multă vreme am promis că voi scrie o enciclopedie despre universul lui Harry şi pot să vă spun că am început să lucrez de curând la ea", a spus scriitoarea în vârstă de 46 de ani, ale cărei anunţuri referitoare la franciza "Harry Potter" sunt urmărite de milioane de fani din lumea întreagă.

 "Unele părţi din enciclopedie formează noul conţinut al site-ului Pottermore", a adăugat J.K. Rowling.

Pottermore, un site gratuit care permite utilizatorilor să navigheze printre poveşti şi să descopere pasaje noi, ce nu au apărut în cărţile originale, este doar una dintre iniţiativele romanciere britanice, după încheierea celor şapte romane din seria "Harry Potter".

Cele şapte volume din seria "Harry Potter", care s-au vândut în circa 450 de milioane de copii pe plan mondial şi au stat la baza realizării a opt filme de succes, au fost puse în vânzare în format eBook, la sfârşitul lunii martie, pe site-ul www.Pottermore.com, lansat de J. K. Rowling în 2011.

"Va fi probabil un proiect mare consumator de timp, însă, după ce îl voi încheia, voi dona toate încasările unor organizaţii de caritate", a adăugat J.K. Rowling.

Scriitoarea a răspuns cu această ocazie întrebării care îi mistuie pe toţi fanii francizei "Harry Potter" - va mai exista oare un nou roman din această serie?

"Întotdeauna am refuzat să răspund prin cuvântul «niciodată» la această întrebare, pentru că ar fi o prostie să resping un proiect pe care aş putea să îmi doresc să îl fac peste câţiva ani. Însă, nu am nici un plan de a scrie un nou roman din seria «Harry Potter» în viitorul apropiat şi consider că am încheiat povestea lui Harry în cele şapte cărţi deja publicate", a declarat J.K. Rowling.

La începutul acestei luni, scriitoarea a anunţat că următorul ei roman - o carte de ficţiune care se adresează cititorilor maturi - se va intitula "The Casual Vacancy" şi va fi lansat pe 27 septembrie.

Seria "Harry Potter" este unul dintre cele mai mari succese editoriale. Adaptarea cinematografică a seriei a avut la fel de mare succes, cu încasări de peste 7 miliarde de dolari.

În vârstă de 46 de ani, J. K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria "Harry Potter" era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit celei mai recente liste publicate de Forbes în martie 2011. Totodată, este considerată una dintre cele mai influente femei britanice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului J.K. Rowling lucrează la o enciclopedie inspirată de personajul Harry Potter.
 Vizualizări articol: 559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
J.K. Rowling lucrează la o enciclopedie inspirată de personajul Harry Potter0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei