Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2011 - Anul XVI, nr. 234 (4832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Raluca Turcan, Elena Gheorghe şi Elvira Deatcu se alătură campaniei "Durerea nu este iubire"

Raluca Turcan, Elena Gheorghe şi Elvira Deatcu se alătură campaniei "Durerea nu este iubire", iniţiată de postul Acasă, cele trei urmând să-şi prezinte opiniile în legătură cu un fenomen ce are proporţii naţionale - violenţa domestică, marţi, de la ora 16.30, la "Poveştiri adevărate".

Potrivit postului Acasă, deputatul Raluca Turcan, iniţiatoarea unei legi care să stopeze violenţa în familie, spune că, datorită campaniei iniţiate de Acasă, demersul ei a devenit mai vizibil în Parlamentul României. "Am nevoie de multă susţinere şi din partea dumneavoastră şi din partea celor care urmăresc şi din partea colegilor să înţeleagă nişte modificări de substanţă aduse la Codul Penal şi, de asemenea, nişte modificări de substanţă la legea privind violenţa domestică. Este înfiorător ce se întâmplă în realitate şi cred că e greu să-ţi imaginezi trauma prin care trec astfel de femei şi, de asemenea, trauma copiilor, care sunt cea mai uşoară victimă când există violenţă în familie… Am făcut o modificare la legea privind violenţa domestică astfel încât, până la o pronunţare a instanţei, există posibilitatea ca agresorul să fie ţinut departe de casă pe o perioadă cuprinsă între 3 şi 6 luni, ceea ce ar pune mama şi copiii în siguranţă", spune Raluca Turcan.

Actriţa Elvira Deatcu, interpreta Tănţicăi Cercel în serialul "Pariu cu viaţa", difuzat de Pro TV, crede că vina aparţine nu doar agresorilor, ci şi opiniei publice. "Pentru că noi toţi nu luăm atitudine, uită-te ce se întâmplă pe stradă, ce se întâmplă pe scara blocului. Pentru că aşa suntem, mă includ şi pe mine, avem un soi de laşitate şi numai dacă, Doamne fereşte, am trece prin asemenea situaţie extremă am ajunge să ne uităm cu atenţie şi în jurul nostru. De ce se întâmplă asta? Pentru că, după părerea mea, sunt nişte bărbaţi frustraţi, nişte bărbaţi care nu pot să-şi arate bărbăţia decât aşa violentând şi chinuind o femeie, care, din start, e mult mai puţin puternică fizic decât ei. Majoritatea încearcă să fugă, femeile se duc la centru, dar foştii soţi sau iubiţii vin după ele, iar Poliţia nu face nimic. Eu, din păcate, am asistat la astfel de întâmplări, care până la urmă s-au finalizat cu un divorţ dureros. Era vorba despre o familie de intelectuali, o familie de artişti", mărturiseşte Elvira.

Viitoare mămică, cântăreaţa Elena Gheorghe a fost, la rândul ei, martora unei scene de violenţă domestică. "Chiar am fost, zilele trecute, la terasa unui restaurant, oameni îmbrăcaţi decent care păreau foarte civilizaţi, aveau probabil nu mai mult de 30 de ani, şi-au comandat ceva de mâncare după care el a strâns-o foarte tare de mână, ea se zbătea vrând să plece de la masă, el i-a dat o palmă. Pur şi simplu m-am blocat, nu ştiam exact ce să fac. Singurul lucru pe care am reuşit să-l fac a fost să-i spun chelnerului să cheme paza, pentru că asistăm la un episod violent, iar femeia nu putea face nimic, pentru că agresorul era un om foarte puternic, ea era foarte slabă şi pur şi simplu nu avea scăpare. Mă gândeam că dacă nu spuneam cuiva să facă ceva ar fi putut să iasă foarte urât", spune Elena.

Astăzi, de la ora 16.30, în cadrul campaniei "Durerea nu este iubire", Acasă militează pentru adoptarea de urgenţă a unei legi speciale care să pedepsească violenţa în familie. Pe http://durereanuesteiubire.acasatv.ro/ s-au înscris până în prezent peste 17.700 de persoane care au semnat petiţia pentru o lege specială contra violenţei în familie, iar lista este deschisă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Raluca Turcan, Elena Gheorghe şi Elvira Deatcu se alătură campaniei "Durerea nu este iubire".
 Vizualizări articol: 512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raluca Turcan, Elena Gheorghe şi Elvira Deatcu se alătură campaniei "Durerea nu este iubire"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei