Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 apr 2011 - Anul XVI, nr. 94 (4692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Catherine Zeta-Jones: Nu este nici o ruşine să ceri ajutorul medicilor

Actriţa Catherine Zeta-Jones, care a dezvăluit săptămâna trecută că a fost diagnosticată cu tulburare bipolară, a declarat că nu este nici o ruşine în a cere ajutorul medicilor şi a confirmat faptul că şi-a reluat munca şi a revenit pe platourile de filmare.

Miercuri, actriţa galeză a revenit pe platourile de filmare în statul american Louisiana, pentru câteva scene din comedia romantică "Playing the Field", în care îl are ca partener pe Gerard Butler.

Actriţa în vârstă de 41 de ani a declarat că speră ca declaraţia ei publică de săptămâna trecută, prin care dezvăluia faptul că a fost diagnosticată cu tulburare bipolară şi că a fost internată pentru o scurtă perioadă de timp într-o instituţie specializată pentru tratarea tulburărilor maniaco-depresive, le va ajuta pe acele persoane care "suferă în tăcere" şi le va stimula să meargă să se trateze, informează dailymail.co.uk.

"Nu este nici o ruşine să ceri ajutorul medicilor", a spus Zeta-Jones pentru revista People.

"Aceasta este o boală care afectează milioane de persoane, iar eu sunt una dintre aceste persoane. Dacă declaraţia mea prin care am spus că sufăr de tulburare bipolară a încurajat fie şi doar o singură persoană să meargă să ceară ajutor, atunci a meritat să o fac", a adăugat actriţa galeză.

Catherine Zeta-Jones a fost internată, la începutul lunii aprilie, în spitalul de psihiatrie Silver Hill din New Canaan din statul american Connecticut, unde a primit tratament de specialitate timp de cinci zile, potrivit tabloidului britanic Daily Mail.

Tulburarea bipolară - sau maniaco-depresivă - se caracterizează prin schimbări extreme de dispoziţie, de la depresii severe până la episoade maniace, în cursul cărora bolnavii tind să aibă o dispoziţie euforică, să fie hiperactivi, agitaţi şi fără să simtă necesitatea somnului. Totodată, în cursul episoadelor depresive, persoanele care suferă de această tulburare sunt triste, se simt fără speranţă, vinovate şi/sau fără valoare şi au un nivel scăzut de energie.

În vârstă de 41 de ani, Catherine Zeta-Jones a trebuit să facă faţă, anul trecut, luptei - în cele din urmă victorioasă - a soţului ei, actorul american Michael Douglas, cu un cancer la gât. În ianuarie anul acesta, Douglas, în vârstă de 66 de ani, a anunţat într-un interviu televizat, acordat postului american NBC, că a învins cancerul de gât cu care a fost diagnosticat în august 2010. După aflarea cumplitei veşti, anul trecut, Catherine a decis să facă o pauză în carieră, pentru a-şi ajuta soţul în lupta acestuia împotriva cancerului, refuzând câteva roluri majore.

Catherine Zeta-Jones a debutat în anii 1990, în musicalul "42nd Street", şi a fost remarcată de Philip de Broca, care a distribuit-o în primul ei film, "Sheherezada" (1990). Primul rol important a fost Elena din "Masca lui Zorro" (1998), unde a jucat alături de Anthony Hopkins şi Antonio Banderas. A jucat în numeroase filme cu succes la public, precum "Capcană pentru hoţ" (1999), "Chicago" (2002), pentru care a fost recompensată cu premiul Oscar, "Ocean's Twelve - Unsprezece + una" (2004), "Legenda lui Zorro" (2005) şi "Fără Rezervări, Fără Reţineri" (2007). Recent, ea a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic pentru serviciile aduse cinematografiei, dar şi pentru activităţile caritabile desfăşurate în Ţara Galilor.

Ea urmează să joace în două filme, unul semnat de compatriotul ei Stephen Frears, "Lay the favorite", şi unul care va fi regizat de italianul Gabriele Muccino - "Playing the Field".

Michael Douglas şi Catherine Zeta-Jones s-au căsătorit în noiembrie 2000 şi au împreună doi copii - Dylan, născut în august 2000, şi Carys, născută în aprilie 2003.

În afară de anunţul despre boala sa, Michael Douglas a mai făcut public în septembrie anul trecut faptul că fiul său Dylan, în vârstă de zece ani, "are nevoi speciale". Actorul a declarat că familia sa a luat decizia de a se muta din Insulele Bermude la New York pentru ca fiul lor Dylan să poată primi îngrijirea medicală de care are nevoie. "Unul dintre copiii noştri are nevoi speciale şi ni s-a recomandat ca el să urmeze cursurile unei şcoli speciale din New York", a declarat Michael Douglas, fără a preciza, însă, în ce constau aceste "nevoi speciale" ale fiului său.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Catherine Zeta-Jones: Nu este nici o ruşine să ceri ajutorul medicilor.
 Vizualizări articol: 352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Catherine Zeta-Jones: Nu este nici o ruşine să ceri ajutorul medicilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei