Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 apr 2011 - Anul XVI, nr. 81 (4679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Angelina Jolie a vizitat o tabără de refugiaţi libieni

Actriţa americană Angelina Jolie, ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees, UNHCR), a efectuat, marţi, o vizită surpriză la frontiera tunisiano-libiană, pentru a se întâlni cu refugiaţii din Libia.

Sosirea vedetei americane într-un convoi de 12 automobile, sub escorta armatei tunisiene şi a protocolului diplomatic tunisian, a provocat o mare busculadă în tabăra de refugiaţi de la Choucha, prin care au tranzitat zeci de mii de persoane, după declanşarea revoltelor din Libia, la jumătatea lunii februarie.

"Angelina, on t'aime" şi "Angelina, we love you", îi strigau refugiaţii ghanezi, congolezi, nigerieni şi cei ivorieni. Soţia actorului Brad Pitt a vizitat două corturi în care erau adăpostite familii de refugiaţi, iar apoi a discutat cu responsabilii UNHCR care administrează acea tabără, aflată la 7 kilometri de postul de frontieră Ras Jdir.

"Am obosit să trăim aici! Vrem să ne întoarcem în Nigeria, du-ne acolo!", a strigat către vedeta americană un refugiat nigerian. "La mine acasă este război. Nimeni nu are grijă de noi!", a declarat la rândul său Felix Atoubé, un refugiat ivorian.

"Este un lucru foarte bun că ea a venit aici, chiar dacă nu i-am văzut filmele", a spus Emmanuel Gatoni, un congolez din Bukavu.

La începutul lunii martie, Angelina Jolie a efectuat o vizită de două zile în Afganistan, pentru a se întâlni şi discuta cu refugiaţii afgani care s-au întors în ţara lor natală.

Actriţa americană a vizitat peste 20 de tabere de refugiaţi din Irak, Afganistan, Pakistan şi Sudan, de când a devenit ambasador al bunăvoinţei pentru ONU, în 2001.

Angelina Jolie şi partenerul ei de viaţă, actorul american Brad Pitt, susţin numeroase proiecte umanitare, ei donând, la începutul anului trecut, un milion de dolari organizaţiei Médecins Sans Frontières (MSF), după cutremurul din Haiti din 12 ianuarie 2010, considerat unul dintre cele mai mari dezastre naturale din cele două Americi, dar şi 75.000 de dolari pentru construirea unei şcoli pentru fete în Afganistan.

De asemenea, la începutul lunii septembrie, cuplul Angelina Jolie - Brad Pitt a donat 100.000 de dolari pentru victimele inundaţiilor din Pakistan.

 

Va adopta încă un copil?

Un nou tatuaj, sub forma unei linii de coordonate ce a fost adăugată sub un tatuaj mai vechi al actriţei Angelina Jolie, realimentează zvonurile referitoare la intenţia artistei americane de a adopta încă un copil.

Potrivit site-ului Wonderwall, celebra actriţă a fost fotografiată în timpul vizitei surpriză la frontiera tunisiano-libiană afişând un nou set de coordonate pe braţul stâng, imediat sub mai vechile şase linii de coordonate pe care le avea deja tatuate şi care aparţin locurilor în care s-au născut cei şase copii ai cuplului Angelina Jolie-Brad Pitt.

Descoperirea noului tatuaj a realimentat imediat zvonurile care circulă de mult timp în presa americană, potrivit cărora Angelina Jolie doreşte să adopte încă un copil.

Acele coordonate nu pot fi descifrate în întregime în fotografia actriţei, postată apoi pe site-ul popeater.com, însă în prima parte a acelui tatuaj se poate citi "35 de grade nord", fapt ce ar putea să indice Algeria.

Însă editorii revistei People au citat o sursă din anturajul artistei americane, care ar fi spus că oamenii nu ar trebui să încerce să găsească sensuri ascunse în motivele şi desenele pe care ea şi le tatuează pe piele.

Angelina Jolie şi Brad Pitt au împreună şase copii, trei adoptaţi - Maddox, născut în august 2001, în Cambodgia, Zahara, născută în ianuarie 2005, în Etiopia, şi Pax, născut în noiembrie 2003, în Vietnam - şi trei biologici, Shiloh, născută în mai 2006, în Namibia, şi gemenii Knox şi Vivienne, născuţi în iulie 2008, în Franţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelina Jolie a vizitat o tabără de refugiaţi libieni.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelina Jolie a vizitat o tabără de refugiaţi libieni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei