Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 aug 2010 - Anul XV, nr. 182 (4473)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Naomi Campbell nu va putea fi fotografiată la Tribunalul de la Haga

Un tribunal al ONU a acceptat cererea formulată de top modelul britanic Naomi Campbell de a nu fi fotografiată în timp ce va depune mărturie, joi, în procesul intentat dictatorului liberian Charles Taylor, la Haga, în faţa Tribunalului special pentru Sierra Leone (TSSL), informează AFP.

"Nimeni nu va putea să o fotografieze sau să o filmeze pe Naomi Campbell la intrarea în clădirea tribunalului, la ieşirea din clădire sau în timp ce se va afla în interiorul tribunalului, fără o autorizaţie eliberată de tribunal sau de Naomi Campbell", a decis, marţi, TSSL.

TSSL a respins, totodată, cererea modelului britanic de a nu fi fotografiată pe drumul din oraş către tribunalul din Haga.

Jurnaliştii vor avea însă acces la depoziţia modelului britanic, a precizat TSSL.

Tribunalul de la Haga doreşte ca celebrul manechin să depună mărturie, în calitate de martor, în legătură cu un diamant pe care Charles Taylor i l-ar fi oferit în 1997, după un dineu organizat de Nelson Mandela, pe atunci preşedintele Africii de Sud.

Depoziţia modelului britanic va demonstra, în opinia procurorilor TSSL, că Charles Taylor a minţit atunci când a declarat că nu s-a aflat niciodată în posesia unor diamante brute. La rândul său, avocatul acuzatului consideră acest demers drept "un truc publicitar".

Avocaţii lui Charles Taylor au cerut, vineri, judecătorilor TSSL să amâne depoziţia modelului Naomi Campbell, reproşând avocaţilor acuzării că nu le-au oferit din timp o serie de elemente referitoare la mărturia manechinului britanic. Decizia judecătorilor la această solicitare ar putea fi pronunţată chiar în ziua audierii.

Charles Taylor, în vârstă de 62 de ani, al cărui proces a început în ianuarie 2008, este acuzat că i-a coordonat din umbră pe rebelii Frontului Revoluţionar Unit (RUF) din Sierra Leone, ţară vecină cu Liberia, furnizându-le arme şi muniţie în schimbul diamantelor.

Charles Taylor a pledat nevinovat la toate cele 11 capete de acuzare, printre care se numără crime, violuri şi înrolarea copiilor soldaţi în timpul războiului civil din Sierra Leone, care a avut ca rezultat 120.000 de morţi şi mii de mutilaţi, în perioada 1991 - 2001.

Procesul său a fost mutat de la Freetown la Haga, pentru a evita orice risc de destabilizare a echilibrului fragil din regiune.

Naomi Campbell este unul dintre cele mai cunoscute şi mai bine plătite top modele din lume şi a lucrat pentru mari creatori de modă, precum Ralph Lauren, Versace şi Dolce & Gabbana. A fost primul manechin de culoare care a apărut pe coperta Time Magazine şi în ediţiile franceze şi britanice ale revistei Vogue.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Naomi Campbell nu va putea fi fotografiată la Tribunalul de la Haga.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Naomi Campbell nu va putea fi fotografiată la Tribunalul de la Haga5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei