Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iun 2010 - Anul XV, nr. 130 (4421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scandal în lumea modei:

Claudia Schiffer, acuzată de "insensibilitate rasială"

Claudia Schiffer a fost acuzată de "insensibilitate rasială", după ce o fotografie a celebrului model german, machiată pentru a semăna cu o femeie de culoare, a ajuns pe coperta unei reviste de modă din Germania, informează dailymail.co.uk.

Top modelul german în vârstă de 39 de ani, machiată cu un fond de ten întunecat şi purtând o perucă în stilul afro, a fost fotografiată în această ipostază de celebrul designer Karl Lagerfeld.

Fotografia, realizată în urmă cu doi ani, pentru o campanie publicitară a brandului Dom Perignon, face parte dintr-o colecţie de şase imagini ale Claudiei Schiffer publicate în revista germană Stern Fotografie, considerată o adevărată "Biblie a modei", cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a acestei publicaţii.

Însă Shevelle Rhule, fashion editor al revistei Pride, o publicaţie specializată în rubrici de lifestyle pentru persoanele de culoare, consideră că acea fotografie a Claudiei Schiffer este lipsită de gust: "Fotografia denotă un gust îndoielnic şi este ofensatoare. Nu există prea multe femei de culoare care să apară pe copertele principalelor reviste de modă. Această fotografie sugerează că poţi să neutralizezi acest aspect folosind modele albe".

"Nu cred că au intenţionat să ofenseze pe cineva, au considerat în mod evident că este artă şi au crezut că au împins limitele într-o nouă direcţie. Însă este evident că nu s-au gândit deloc la istoria din spatele faptelor lor", a adăugat aceeaşi sursă.

Revista de modă Stern Fotografie a folosit o parte dintre fotografiile realizate cu ocazia campaniei Don Perignon pentru a o prezenta pe Claudia Schiffer în ipostaze diferite. În afara fotografiei care a generat aceste controverse, modelul german a pozat ca secretară, Maria-Antoaneta, dar şi într-o femeie asiatică.

Agentul de presă al modelului german a declarat: "Aceste fotografii au fost scoase din context. Imaginile aveau scopul de a reflecta diferite fantezii ale bărbaţilor. Fotografiile nu au fost realizate pentru a ofensa, ele au fost făcute într-o manieră creativă şi se numără printre imaginile preferate ale lui Karl Lagerfeld. Oamenii nu ar trebui să se grăbească să tragă concluzii".

Claudia Schiffer, descoperită într-o discotecă din oraşul Düsseldorf din vestul Germaniei în 1987, va împlini 40 de ani pe 25 august. Graţie compatriotului ei Karl Lagerfeld, directorul artistic al casei Chanel, Claudia Schiffer şi-a câştigat celebritatea pe plan mondial, după ce a devenit imaginea renumitei case de modă pariziene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Claudia Schiffer, acuzată de "insensibilitate rasială".
 Vizualizări articol: 309 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Claudia Schiffer, acuzată de "insensibilitate rasială"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei