Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iun 2010 - Anul XV, nr. 130 (4421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: PNL este dispus să îşi asume funcţia de premier în baza planului propus de liberali

Duminică, 6 Iunie 2010 (19:13:39)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut, duminică, la Galaţi, într-o conferinţă de presă, că este pregătit să îşi asume funcţia de premier, în condiţiile în care planul de guvernare al partidului pe care îl conduce ar fi adoptat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele liberalilor a precizat însă că nu acesta este scopul său politic la ora actuală.

În cazul în care PNL va ajunge la guvernare în baza planului de guvernare propus de către acest partid, Crin Antonescu spune că şi-ar putea asuma funcţia de premier.

Acesta a precizat însă clar că atâta vreme cât există măsuri alternative faţă de cele propuse de către Guvernul Boc acestea ar trebui aplicate.

"Noi am spus întotdeauna, de la începutul crizei că atâta vreme cât susţinem că există măsuri care se pot aplica noi suntem dispuşi să le şi aplicăm. Asta nu înseamnă că am dori să intrăm la guvernare în guvernul lui Traian Băsescu (dacă doream asta intram la guvernare astă iarnă). Noi suntem dispuşi să asumăm guvernarea României pe baza măsurilor PNL şi suntem dispuşi să ne asumăm singuri acest program care înseamnă salvarea pensiilor şi salariilor, tăierea drastică a cheltuielilor, un Guvern cu mai puţine ministere şi o reducere a numărului de agenţii. Scopul meu politic nu este să devin premier. Să nu se înţelegă acum că PNL ar face orice să ajungă la guvernare. Însă dacă se va pune problema să punem în practică aceste măsuri nu vom da înapoi. Dacă m-ar desemna partidul să ocup această funcţie atunci voi răspunde că sunt de acord", a susţinut Antonescu.

În legătură cu moţiunea de cenzură introdusă de către PSD, preşedintele PNL a declarat că parlamentarii liberali vor susţine acest demers, indiferent de textul moţiunii.

Mai mult, Antonescu a susţinut că liberalii vor vota cu bilele la vedere, iar cei care nu vor fi prezenţi la vot vor fi excluşi din partid.

Acesta a continuat spunând că, în situaţia în care PDL va decide să absenteze în momentul votării moţiunii, acei democrat-liberali care au anunţat deja că nu sunt de acord cu măsurile de austeritate propuse de guvern vor face tot posibilul să se afle în sală şi să voteze împotriva guvernului Boc.

"Parlamentarii PDL, dacă tot votează moţiunea, vor ca lumea să ştie că ei fac lucrul acesta. Vor intra în sală împotriva consemnului, dacă va exista un consemn impus de către partid, şi vor vota aşa cum cred de cuviinţă", a declarat liderul liberal.

Crin Antonescu s-a aflat, duminică, la Galaţi, la Conferinţa Filialelor Teritoriale Galaţi, în cadrul căreia urmează să se desemneze preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: PNL este dispus să îşi asume funcţia de premier în baza planului propus de liberali.
 Vizualizări articol: 789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Antonescu: PNL este dispus să îşi asume funcţia de premier în baza planului propus de liberali5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei