Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iun 2010 - Anul XV, nr. 130 (4421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poziţie

Oltean: Există o şansă ca măsura care vizează reducerea pensiilor să fie regândită

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că există o şansă ca măsura de reducere a pensiilor să fie regândită, spunând că se numără printre cei care cred că diminuarea pensiilor este o măsură nepotrivită.

Deputatul Ioan Oltean a declarat că se numără printre cei care cred că diminuarea pensiilor este o măsură nepotrivită, dar nu s-a pronunţat până acum public fiindcă a respectat decizia luată la nivelul structurilor de conducere ale PDL.

"Reducerea cu 25 la sută a salariilor este o măsură care nu va putea fi modificată. Există, în opinia mea, o şansă de a se regândi, probabil, măsura care vizează reducerea pensiilor. Există o şansă, nu vreau să o pună în procente, dar există o şansă de a regândi într-un fel sau altul acest aspect. Eu am fost întotdeauna împotriva acestei modalităţi de a se depăşi momentul acesta, dar, cum partidul a luat o măsură în acest sens, eu sunt un soldat disciplinat. Am apreciat că această măsură poate că ar fi fost bine dacă nu ar fi fost luată şi se găsea o alternativă", a declarat Ioan Oltean.

 

"Este o măsură totalmente neatractivă”

Totodată, vicepreşedintele PDL a precizat că diminuarea cu 15% a pensiilor a atras cel mai mare val de ostilitate faţă de guvernarea actuală, mai mare decât orice altă măsură.

"Este o măsură totalmente neatractivă, o măsură care se răsfrânge nu numai asupra pensionarilor, ci şi a copiilor, a nepoţilor şi a rudelor, toată lumea este sensibilă în această privinţă. Poate că este măsura care a stârnit cea mai multă ostilitate pe parcursul guvernării PDL. (...) Ştiu exact ce trăieşte poporul acesta, dar în acelaşi timp ştiu la fel de bine că, dacă nu se iau asemenea măsuri, mâine, poimâine va fi mai rău. Asta ştiu. Eu nu spun că sunt singurele măsuri şi că altele nu există, dar cred că Guvernul trebuie să ia nişte măsuri", a declarat Oltean.

Guvernul îşi va asuma, luni, răspunderea în Parlament asupra proiectelor de lege privind măsurile de austeritate - unul privind "unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar" şi cel de-al doilea privind "stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor".

PSD va depune două moţiuni de cenzură pentru că Guvernul va recurge de două ori la procedura angajării răspunderii în Parlament pentru reducerile de pensii şi de salarii, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Radu Moldovan, purtător de cuvânt al formaţiunii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oltean: Există o şansă ca măsura care vizează reducerea pensiilor să fie regândită.
 Vizualizări articol: 684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Oltean: Există o şansă ca măsura care vizează reducerea pensiilor să fie regândită5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei