Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iun 2010 - Anul XV, nr. 130 (4421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Criză

Mulţi absolvenţi ai universităţii renunţă la banchet, pe motiv că nu le permite buzunarul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei mai mulţi studenţi din anii terminali, care au trudit pe băncile facultăţilor timp de trei sau patru ani, se pregătesc să-şi ia la revedere de la universitate, momentul cel mai solemn fiind cursul festiv. Pentru acesta, dar şi pentru banchet un student al Universităţii „Ştefan cel Mare” trebuie să scoată din buzunar în medie 300-500 de lei. Mulţi însă au ales să renunţe la banchet, acesta fiind prea costisitor.

 

Eşarfe, diplome, feţe de masă şi chiar baloane personalizate

Dacă, în trecut, momentul absolvirii facultăţii era sărbătorit mai modest, acum lucrurile s-au schimbat. Pretenţiile cresc odată cu suma pe care trebuie s-o plătească studentul pentru toate accesoriile necesare cursului festiv şi banchetului. Studenţii suceveni au robe şi toci exact ca în filmele americane, ba mai mult, nici un curs festiv nu se ţine fără eşarfe personalizate, album de promoţie, diplome, feţe de masă şi chiar baloane albastre, personalizate, inscripţionate cu numele universităţii.

În Suceava există o singură firmă care se ocupă cu organizarea cursurilor festive. Andrei Flutur şi-a deschis afacerea împreună un prieten, după ce s-a întors din Statele Unite ale Americii, unde a plecat prin programul „Work&Travel”.

De doi ani, studenţii Universităţii „Ştefan cel Mare” nu trebuie să se obosească să caute singuri robe şi toci, eşarfe sau fotograf, pentru că de toate acestea se ocupă firma lui Andrei Flutur. Firma oferă pachete complexe cu toate serviciile şi accesoriile necesare, iar conţinutul lui poate fi modificat în funcţie de preferinţele studenţilor. Studenţii pot apela la pachete simple în care intră roba, toca şi eşarfa, care costă 15 lei. Sau, dacă le permite buzunarul, pot alege pachetul care le include pe toate, de la clasicele deja robe, toci şi eşarfe personalizate, filmarea evenimentului, fotografii individuale şi de grup, album de promoţie, DVD-ul cu filmul şi pozele de la cursul festiv, invitaţii pentru profesori, diplome personalizate, flori, masă festivă pentru absolvenţi şi profesori, personal de deservire, ornamente florale, baloane personalizate şi asigurarea sonorizării în timpul cursului festiv. Pentru toate acestea, studentul trebuie să plătească cel mult 100 de lei.

„Este o zi unică în viaţa fiecărui student, avem grijă ca totul să fie impecabil”, ne-a spus Andrei Flutur.

 

Banchetul, prea scump

Dacă la cursul festiv participă toţi studenţii, o parte din absolvenţi renunţă la banchet. Din păcate, nu toţi se pot bucura de această petrecere, pe motiv că buzunarul nu le permite.

„Am organizat banchetul nostru la sfârşitul lunii mai, la un local nu prea pretenţios din Suceava. Totul a costat aproape 200 de lei. Chiar dacă nu e aşa de mult, o parte dintre colegii noştri nu au putut să vină, fie pentru că n-aveau bani, fie din alte motive”, a precizat Sergiu Grosu, student la Facultatea de Economie şi Administraţie Publică. Preţul pentru organizarea banchetului variază de la 200 de lei la 400 de lei, în funcţie de localul şi meniul ales.

„Am renunţat la banchet, era prea scump pentru o singură seară. Banii aceştia i-aş putea investi în altceva, ne aşteaptă licenţa, apoi admiterea la masterat. Iar cu colegii din facultate, vom găsi ocazii să ne revedem şi să depănăm amintiri legate de anii de studenţie”, ne-a spus Irina Culeac, absolventă a Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării.

Majoritatea studenţilor din anii terminali au avut deja cursul festiv, singurii care au amânat organizarea acestuia fiind cei de la Facultatea de Inginerie şi Ştiinţa Calculatoarelor, care îşi vor lua la revedere de la facultate după ce vor susţine examenul de licenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mulţi absolvenţi ai universităţii renunţă la banchet, pe motiv că nu le permite buzunarul.
 Vizualizări articol: 4173 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Mulţi absolvenţi ai universităţii renunţă la banchet, pe motiv că nu le permite buzunarul2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Banchet trimis de
( 5 iun 2010, 11:34:46
Ce banchet "prea sump" mai bine zis la Facultatea de Litere nu a avut cine organiza banchetul......nu criza e o problema.....BANCHETUL o data in viata il faci......si referitor la declaratii...luati si interviuri la sefii de an ....nu la moldovence care au ........ venit numai in sesiunea de restante la faculatate.

Si referitor la investiitle pe care trebuie sa le faca Irina Culeac...sunt adevarate....
trebuie sa plateasca chitante la facultate pentru a da examenele care nu lea dat anii trecuti si la care trebuie sa plateasca reexaminarea.
2.   :) trimis de
( 5 iun 2010, 14:41:27
ati uitat sa precizati in articol, ca studentii care nu merg la banchet, oricum trebuie sa plateasca banii pentru meniul profesorilor. Mergi sau nu, banii trebuie sa-i dai
3.   Banchet trimis de
( 5 iun 2010, 18:43:07
Din cate stiu eu studentii au toti drepturi egale, la fel si dreptul la replica. te-ai gasit tu sa judeci moldovenii, si chiar nu e adevarat ca nu vin la facultate. mi se pare mai corect sa iti vezi de treaba ta si sa nu ii critici pe altii.
4.   Idee trimis de
( 5 iun 2010, 19:18:00
o puteti pune de banchet la toamna, in R-uri !!big grinDDDDDDDDDDDDD
5.   Pentru GabrieD trimis de
( 7 iun 2010, 00:13:30
Nu cred ca moldovencele au fost cele care au influentat decizia promotiei in ceea ce priveste organizarea banchetului, problema e ca voi nu ati fost in stare sa-l organizati. Nu va mai luati atata de modlovenii de peste Prut, in comparatie cu voi majoritatea au rezultate mult mai bune decat voi la invatatura, faptul ca mai au restante nu inseamna ca trebuie sa fie judecati, cu atat mai putin de cineva care nu e in stare sa scrie un text corect din punct de vedere gramatical. Am si eu o curiozitatea, sunteti cumva absolvent al Facultatii de Litere dle sau dra GabrielD, daca da, ar trebui sa-ti fie rusine de greselile gramaticale si de exprimare pe care le-ai comis.
6.   Curu si pupaza trimis de
( 7 iun 2010, 00:49:41
suceava e un oras infect cu multi prosti si cocalari. Nu era de ajuns ca aveam atatia idioti, se mai trezesc sa vina si altii din Botosani.
Si mai sunt o categorie de idioti, aia de se caca pe ei ca sunt de la litere si scriu fara diacritice. Va vede Corjan va rupe. Ciocu mic !!!!!!!!!!!
6.1  RE: Curu si pupaza trimis de
( 7 iun 2010, 01:26:48
eu zik sa faci o greva.....winking

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei