Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iun 2010 - Anul XV, nr. 130 (4421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Extracampanie de vaccinare pentru bebeluşii rămaşi neimunizaţi

Duminică, 6 Iunie 2010 (14:01:19)

Nou-născuţii care au fost privaţi de vaccinurile pediatrice obligatorii ce se administrează în primele luni de viaţă, ca urmare a dispariţiei acestora de pe piaţa naţională, vor fi imunizaţi în cadrul unei extracampanii de vaccinare.

Aşa a informat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, care a recomandat părinţilor să mai aştepte, deoarece situaţia se va remedia în curând, şi să evite achiziţionarea acestora pe căi neoficiale, întrucât riscurile sunt foarte mari.

„Fiecare copil care nu a fost vaccinat se află în evidenţele medicilor de familie. Eu recomand să se aştepte, fiindcă dacă nu sunt aduse în condiţii de siguranţă şi nu sunt administrate în condiţii optime atunci îi vaccinează cu apă de ploaie.Am auzit că mulţi părinţi le cumpără din străinătate şi plătesc pe ele sute de euro, dar nu au garanţia că pe durata transportului s-au respectat condiţiile de păstrare prevăzute în prospectul produsului”, a declarat şeful DSP Suceava.

Alexandru Lăzăreanu a subliniat că respectarea calendarului de imunizare este necesară tocmai pentru a feri bebeluşii de o serie de boli grave, însă vaccinurile se pot administra fără probleme şi mai târziu.

Potrivit datelor contabilizate de Direcţia de Sănătate Publică, la începutul lunii mai, în judeţ, figurau ca restanţieri în ceea ce priveşte administrarea vaccinului BCG, împotriva tuberculozei, un număr de 1.579 de nou-născuţi. La vaccinul diftero-tetanos-pertusis şi antipoliomielită (DTPa-IPV), numărul sugarilor restanţieri era de 5.109, iar la cel împotriva rubeolei, oreionului şi rujeolei (ROR), de 119. Dacă vaccinul BCG nu se mai găseşte deloc de la 31 ianuarie, vaccinul DTPa-IPV a putut fi administrat parţial şi în luna februarie, în timp ce ROR s-a administrat parţial şi în aprilie. Singurul vaccin care se mai poate face gratuit la această oră în judeţ este cel antihepatită B.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Extracampanie de vaccinare pentru bebeluşii rămaşi neimunizaţi.
 Vizualizări articol: 896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Extracampanie de vaccinare pentru bebeluşii rămaşi neimunizaţi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei