Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mai 2010 - Anul XV, nr. 117 (4408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mick Jagger: Înainte, eram frumoşi şi proşti, acum suntem doar proşti

Mick Jagger, venit să prezinte, miercuri, la Cannes, un documentar despre producerea albumului "Exile on Main Street", al trupei Rolling Stones, a făcut multă lume să zâmbească afirmând că membrii trupei erau în trecut "frumoşi şi proşti", dar în prezent sunt doar "proşti", potrivit AFP.

"Eram tineri, frumoşi şi proşti. Acum, nu mai suntem decât proşti", a declarat Jagger, vocalul Rolling Stones, în timpul unei conferinţe de presă cu ocazia proiecţiei filmului "Stones in Exile", regizat de Stephen Kijak.

Documentarul prezintă evenimentele din timpul înregistrării acestui album într-o vilă de pe Coasta de Azur în 1971, la Villefranche-sur-Mer, pornind de la câteva imagini de arhivă. Filmul îi prezintă pe cei patru Stones, plecaţi în "exil", pentru a scăpa de acţiunea fiscului britanic, până în demisolul acestei vile ce îi aparţine chitaristului Keith Richards.

"Richard Nixon era la Casa Albă, războiul din Vietnam înfuria pe toată lumea şi Eddy Merckx tocmai câştigase Turul Franţei", a amintit Mick Jagger la conferinţă. "Noi nu ştiam nimic din toate acestea, pentru că ne-am închis într-o vilă din Villefranche pentru a concepe un album", a continuat rockerul britanic.

Sesiunile de înregistrări - ce constau în nopţi albe, marcate de consumul de whiskey, marijuana şi cocaină - au durat şase luni, la capătul cărora cei patru membri ai trupei Rolling Stones au plecat în California pentru a mixa acest album. Criticat imediat după lansare, dublul album "Exile on Main Street" este astăzi considerat drept unul dintre cele mai bune ale trupei britanice, dar şi din istorie.

În afara celor patru membri ai grupului - solistul Mick Jagger, chitaristul Keith Richards, toboşarul Charlie Watts şi basistul Bill Wyman -, o întreagă "armată" de neveste, bucătari, dealeri şi alte personaje din culisele showbizului apar în acest film realizat în alb-negru.

Stephen Kijak a fost ales de trupa Rolling Stones pentru a monta documentarul, deoarece grupul a apreciat munca acestuia la "Scott Walker: 30 Century Man", un documentar despre fostul solist al grupului Walker Brothers.

"M-am gândit că era o idee excelentă să fac un film despre acest subiect", a declarat Mick Jagger. Să faci un disc nu este suficient. Trebuie să şi vezi lucrurile care au însoţit toată acea perioadă".

Considerat unul dintre cele mai bune albume din istorie, "Exile on Main Street", influenţat de instabilitatea socială şi politică de la sfârşitul anilor '60, cuprinde elemente de rock, blues, gospel şi soul.

Trupa Rolling Stones, compusă în prezent din Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts şi Ronnie Wood, a vândut peste 200 de milioane de albume în lumea întreagă pe parcursul ultimilor cinci decenii şi a susţinut mii de concerte cu casa închisă.

În 2007, formaţia Rolling Stones a concertat şi în România, pe stadionul Lia Manoliu din Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mick Jagger: Înainte, eram frumoşi şi proşti, acum suntem doar proşti.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mick Jagger: Înainte, eram frumoşi şi proşti, acum suntem doar proşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei