Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 apr 2010 - Anul XV, nr. 98 (4389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hugo Chavez şi-a deschis cont pe Twitter

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, şi-a deschis, marţi, cont pe platforma de micro-blogging Twitter, încercând astfel să contracareze acţiunile opozanţilor regimului său politic, care critică Guvernul socialist folosindu-se de noile medii digitale, informează Reuters.

Cunoscut pentru discursurile sale foarte lungi, care pot dura chiar şi ore întregi, Chavez va trebui să facă faţă provocării de a-şi transmite mesajele în limita a 140 de caractere, impusă de reţeaua Twitter.

"Tovarăşi, adresa @chavezcandanga a fost rezervată şi curând vom primi mesaje de la «Comandante»", a scris Diosdado Cabello, şeful organismului de supraveghere a comunicaţiilor din Venezuela, pe pagina sa de pe Twitter.

În unele ţări latine, sintagma "candanga" se traduce prin cuvântul "demon", dar în vocabularul venezuelan înseamnă, de asemenea, hotărât sau rebel.

Pagina @chavezcandanga de pe Twitter avea deja circa 12.5000 de fani, marţi, chair dacă Chavez nu a publicat încă niciun mesaj. Totuşi, în timpul unei întâlniri a Guvernului, Chavez i-a îndemnat pe fanii săi să urmărească pagina sa de Twitter după miezul nopţii.

"Vă recomand să urmăriţi pagina aceea după miezul nopţii. O să spun totul acolo", a spus preşedintele Venezuelei.

Platforma Twitter este deosebit de populară în Venezuela, unde există peste 200.000 de conturi active. În 2009, în Venezuela s-au făcut peste 1.000 de conturi noi pe Twitter.

Obosiţi de prezenţa continuă a preşedintelui pe canalele media tradiţionale, opozanţii lui Chavez folosesc noile medii digitale pentru a comunica şi a critica puterea. Aceste canale de comunicare sunt cele mai folosite vehicule de circulaţie a glumelor pe seama lui Chavez, dar şi locul unde se organizează protestele împotriva regimului socialist.

De mai multe ori pe parcursul acestui an, Chavez le-a ordonat subalternilor săi să folosească site-urile de socializare şi alte platforme online pentru a contracara mesajele opozanţilor regimului său.

"Internetul este un câmp de luptă pentru că de acolo vin conspiraţiile", a declarat Chavez, luna trecută.

Tot în luna martie, au existat mai multe zvonuri privind intenţia Guvernului venezuelan de a cenzura internetul, urmând modelul Chinei, în contextul în care preşedintele ţării, Hugo Chavez, a cerut elaborarea unei legislaţii privind internetul. Totuşi, autorităţile au negat aceste acuzaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hugo Chavez şi-a deschis cont pe Twitter.
 Vizualizări articol: 398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hugo Chavez şi-a deschis cont pe Twitter0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei