Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 apr 2010 - Anul XV, nr. 89 (4380)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atracţia femeilor faţă de George Clooney, provocată de tonul vocii sale şi nu de aspectul fizic

Atracţia femeilor faţă de George Cooney este generată de tonul vocii sale, asociat încrederii în sine, şi mai puţin de aspectul fizic, arată un studiu realizat de cercetători de la universităţile din California şi Pennsylvania, citat de Daily Mail.

Studiul contrazice convingerea populară potrivit căreia bărbaţii cu voci monotone ar plictisi persoanele de sex opus. Experţii arată că multe femei asociază tonul calm al vocii cu stăpânirea de sine şi putere.

Cercetarea, realizată de universităţile din California şi Pennsylvania, arată că bărbaţii cu cea mai redusă gamă de inflexiuni, adică cu o tonalitate constantă, au cel mai mare număr de relaţii sexuale, fiind consideraţi atrăgători de sexul opus.

Potrivit cercetătorilor, George Clooney este prototipul bărbatului cu "voce monotonă", la fel şi Clint Eastwood.

Această concluzie a rezultat ca urmare a mai multor teste ce au măsurat gama de inflexiuni ale vocii în diverse situaţii, incluzând simularea unei întâlniri, datele fiind analizate comparativ cu succesul în relaţii pentru fiecare individ.

În timp ce anxietatea sau teama îşi lasă amprenta în voce prin creşterea frecvenţei vocalelor, agresiunea se simte şi ea în inflexiunile vocii, prin adâncirea anumitor sunete. O frecvenţă constantă în vocea bărbaţilor sugerează, dimpotrivă, încrederea în sine şi menţinerea controlului.

"Puterea le atrage pe femei, nu vocea în sine, dar ea îşi lasă amprenta în ton", a explicat profesorul David Puts, coordonatorul cercetării de la Universitatea din Pennsylvania.

Nu doar frecvenţele sunetelor sunt decodate de sexul opus ca semnale, ci şi folosirea unui "limbaj masculinizat", se arată în studiu, la care au participat 200 de femei şi bărbaţi.

Astfel, bărbaţii care folosesc declaraţii discursive de tipul "Sunt mai puternic ca majoritatea bărbaţilor" au înregistrat un scor mai mare de apreciere la teste.

Rezultatele sugerează faptul că atât selecţia cuvintelor, cât şi modul în care sunt pronunţate, influenţează succesul sexual.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atracţia femeilor faţă de George Clooney, provocată de tonul vocii sale şi nu de aspectul fizic.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Atracţia femeilor faţă de George Clooney, provocată de tonul vocii sale şi nu de aspectul fizic5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei