Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 mar 2010 - Anul XV, nr. 61 (4352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lisa Marie Presley, impresionată de un film despre orfelinatele din România

Lisa Marie Presley a fost foarte impresionată după ce a vizionat un film-documentar realizat cu camera ascunsă în timpul vizitei ducesei de York şi a fiicelor sale în orfelinate din România şi Turcia, care prezintă situaţia dificilă a copiilor din aceste cămine, relatează Mail on Sunday.

Lisa Marie Presley a vizionat acest documentar în noiembrie 2007, în apartamentul rezidenţial de la Mandarin Hotel din Londra, unde a fost invitată de Sarah Ferguson, ducesa de York, pentru a o convinge să i se alăture în campania umanitară pe care intenţiona să o coordoneze.

Documentarul "Duchess and Daughters - Their Secret Mission" (Ducesa şi fiicele - misiunea lor secretă) le prezintă pe ducesa de York, Sarah Ferguson, împreună cu fiicele ei, prinţesele Beatrice şi Eugenie, în vizită în cămine pentru copii cu dizabilităţi din Turcia şi România. Documentarul a fost realizat în colaborare cu jurnalistul Chris Rogers.

În România, ducesa a observat că orfelinatele nu arătau la fel de rău ca după căderea regimului lui Ceauşescu, în urmă cu 19 ani. Copiii de la orfelinatul Marin Pozan erau legaţi de paturi în unele momente, deoarece, aparent, legea din România permite acest lucru, în cazul în care copilul reprezintă un pericol pentru el sau pentru ceilalţi minori şi cu condiţia unei supravegheri medicale adecvate.

Totuşi, copiii au jucării şi aparate, camerele sunt zugrăvite proaspăt. Însă problema aici, a remarcat ducesa de York, nu sunt instituţiile, ci mentalitatea, potrivit căreia un handicap este ceva ruşinos, care trebuie ascuns, iar aceasta este greu de schimbat, chiar şi pentru o prinţesă.

La Istanbul, Sarah Ferguson şi Eugenie, fiica cea mică, au vizitat mai multe orfelinate, utilizându-şi propriile nume, dar sperând că nu vor fi recunoscute. Au descoperit aici camere curate, dar foarte aglomerate şi personal insuficient. Mai mult, copii cu diferite grade de handicap mintal erau mult timp lăsaţi nesupravegheaţi.

Într-un orfelinat ducesa a descoperit câţiva copii legaţi de bănci pentru ca aceştia să nu poată fugi. Un băieţel era ţinut într-o cutie, despre care autorităţile au spus că era special construită pentru el. Un altul, surd şi orb, a fost găsit mâncând fâşii din scutecul lui. Mulţi dintre orfani au reacţionat la vizita ducesei cu un entuziasm disperat.

Lisa Marie Presley, supranumită "prinţesa rock'n'roll-ului", este fiica lui Elvis Presley şi a Priscillei Presley şi fosta soţie a lui Michael Jackson, între anii 1994 - 1996.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lisa Marie Presley, impresionată de un film despre orfelinatele din România.
 Vizualizări articol: 601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lisa Marie Presley, impresionată de un film despre orfelinatele din România5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei