Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 mar 2010 - Anul XV, nr. 61 (4352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transportatori: Negocierile de la MTI au eşuat, Pistru a vorbit despre "luptele interne din PDL"

Luni, 15 Martie 2010 (18:00:58)

Reprezentanţii COTAR s-au întâlnit, luni, cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, şi cu secretarul de stat din instituţie Eusebiu Pistru, dar negocierile au eşuat, iar transportatorii au declarat că vor continua protestele şi că Pistru le-a vorbit despre "luptele interne din PDL".

"Putem spune că prima rundă de negocieri (...) a eşuat. Domnul ministru a trebuit să plece la Palatul Cotroceni. El şi-a arătat disponibilitatea, însă ne-a lăsat cu Pistru, care a început să ne vorbească de luptele interne din PDL. Revendicările noastre ţin de Ministerul Transporturilor, mai puţin cea privind taximetria, care prin proiectul legii unice a transportatorilor urmează să fie transferată în subordinea ministerului", a declarat preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu.

Berceanu susţine însă că revendicările COTAR nu ţin de instituţia pe care o conduce.

"Ei sunt nemulţumiţi că nu i-am primit la discuţii. Domnul Pistru mi-a spus că i-a primit oridecâteori au cerut, dar n-au cerut de prea multe ori, pentru că tot ei au recunoscut că multe dintre revendicări nu ţin de MTI. Nu ştiu de ce vor neapărat să facă grevă, nu cred că e cea mai potrivită formă de protest. Te duci la Camera Deputaţilor sau la Senat şi spui ce vrei şi dacă nu te rezolvă atunci poţi recurge la miting", a spus Berceanu.

Reprezentanţii COTAR aşteaptă să fie chemaţi şi marţi la negocieri.

Discuţiile de luni au avut loc la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Peste 11.000 de transportatori vor protesta, miercuri şi joi, între orele 10:00 şi 15:00, în faţa sediului Executivului, solicitând o hotărâre de guvern prin care firmele de transport neautorizate să fie amendate, prelungirea autorizaţiilor până în 2016 şi o lege unică a transporturilor.

Preşedintele COTAR a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că secretarul de stat Eusebiu Pistru, directorul general al Autorităţii Rutiere Română, Iancu Crăciunoiu, şi directorul Direcţiei Generale de Transporturi Rutiere din cadrul ministerului de resort, Sorin Sârbu, reprezintă un grup de interese pentru firmele de transport neautorizate.

Transportatorii neautorizaţi aduc pierderi anuale la buget de 300 milioane de euro, prin neimpozitarea activităţii, potrivit şefului COTAR.

Pistru susţine că protestele sunt nejustificate, deoarece legea unică a transportatorilor este în curs de elaborare, iar taximetrele sunt autorizate de autorităţile locale.

"Protestul nu are nicio legătură cu activitatea noastră pentru că taxi-urile ţin de autorităţile locale şi legea unică a transportului este în curs de modificare. În plus, firmele de transport care circulă neautorizate la care se referă COTAR sunt cele de transport persoane cu microbuze cu capacitatea de 8+1, care nu intră sub incidenţa legii transportului. Consider că mitingul este nejustificat. Acum lucrăm la prelungirea programului de transport care va fi de cinci ani", a declarat Pistru pentru MEDIAFAX.

El a spus că se află în discuţii, din 2009, cu firmele de transport membre ale Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT) şi Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa (APTE) 2002 Arad pentru modificare legii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transportatori: Negocierile de la MTI au eşuat, Pistru a vorbit despre "luptele interne din PDL".
 Vizualizări articol: 811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Transportatori: Negocierile de la MTI au eşuat, Pistru a vorbit despre "luptele interne din PDL"5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei