Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 mar 2010 - Anul XV, nr. 61 (4352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Scump, extrem de scump

Câinele care latră de peste 5.000 de euro în câteva luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ştiaţi că în judeţ există un câine care valorează peste 5.000 de euro? Şi asta doar pentru opt luni de activitate, pentru că între timp „valoarea” sa de piaţă ar putea creşte cu alţi 20 de euro la zi.

 

Povestea pe care o trăieşte de mai mulţi ani un bărbat din Gura Humorului are tente de umor negru, iar culmea ironiei, actorul principal este un câine lup.

Printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă pronunţată exact acum doi ani, Ilie Rusu a obţinut dreptul de a-şi executa vecinii cu care împarte aceeaşi casă din curtea în suprafaţă de 138 de mp pe care a cumpărat-o odată cu imobilul. Printre obiectivele care trebuiau executate se numărau eliberarea unei magazii de lemne, ridicarea unor trotuare şi utilaje metalice pentru vie, dar şi evacuarea câinelui şi demontarea cuştii metalice în care acesta era închis de stăpânii săi, Eleonora Tătărău, Ion Molocea şi Camelia Molocea.

Termenul limită până la care câinele trebuia evacuat era 27 februarie 2009. Cum stăpânii patrupedului nu au dat semne că ar avea de gând să respecte hotărârile judecătoreşti, lui Ilie Rusu nu i-a rămas altceva de făcut decât să se adreseze din nou instanţelor de judecată.

După alte câteva luni de procese, bărbatul a obţinut o nouă hotărâre favorabilă. Prin sentinţa pronunţată de Judecătoria Gura Humorului şi menţinută şi de Tribunalul Suceava, cei trei proprietari au câinelui au fost obligaţi fiecare la plata a câte 7.260 de lei, reprezentând amendă civilă în favoarea statului de câte 30 de lei pentru fiecare zi de întârziere, până la executarea obligaţiei privind evacuarea câinelui. Suma de 7.260 de lei a fost stabilită pentru perioada 27 februarie 2009 - 26 octombrie 2009, iar în plus, stăpânii câinelui sunt obligaţi şi la plata unor despăgubiri de 1.000 de lei faţă de Ilie Rusu, cu titlu de daune interese, precum şi 30 de lei reprezentând cheltuieli de judecată.

 

Câinele poate fi evacuat doar de proprietari

Telenovela este departe de final. Şi asta pentru că singurii care pot evacua câinele nu sunt nici executorii judecătoreşti şi nici poliţiştii, ci doar proprietarii patrupedului.

În motivarea oferită de Judecătoria Gura Humorului se arată următoarele: „Această obligaţie poate fi executată exclusiv de intimaţii proprietari ai câinelui, având în vedere prevederile Legii nr. 205/2004 privind Protecţia animalelor, a Ordinului nr. 523/2008, a OUG nr. 155/2001 şi a Legii nr. 227/2002, cât şi pericolul public pe care l-ar putea reprezenta un câine lăsat nesupravegheat sau fără hrană şi adăpost. Din aceste considerente, instanţa respinge pretenţia contestatorului Rusu Ilie de a fi autorizat să execute dânsul evacuarea câinelui din curtea sa, pe cheltuiala intimaţilor”.

Cu alte cuvinte, dacă Eleonora Tătărău, Ion Molocea şi Camelia Molocea nu acceptă să evacueze câinele, acesta va rămâne şi mai departe în curtea lui Ilie Rusu.

 

Câinele lup face gălăgie şi mizerie şi miroase urât

Ilie Rusu a mărturisit că a ajuns la capătul răbdării cu vecinii săi, şi toate acestea din pricina comportamentului de sfidare a regulilor de convieţuire, dar şi a hotărârilor judecătoreşti.

„Au construit abuziv o cuşcă în curtea care îmi aparţine cu acte în regulă şi acolo au introdus acest câine lup, care face o gălăgie foarte mare, miroase foarte urât, iar urina se scurge în curte. De fiecare dată vecinii ne ameninţă cu acest câine lup, iar toate insistenţele mele legale de a clarifica situaţia nu au avut nici un rezultat, deşi instanţele de judecată i-au obligat să evacueze animalul. Eu nu-mi doresc decât să am linişte şi să trăiesc în bună înţelegere cu vecinii mei. Am avut mai multe discuţii, dar niciodată nu au vrut să ajungem la un numitor comun şi să trăim în pace”, a precizat Ilie Rusu.

Bărbatul a mai menţionat că uneori discuţiile au degenerat, iar el a fost victima pumnilor vecinilor săi, dar plângerile penale pe care le-a înaintat la Poliţia şi Parchetul din Gura Humorului au fost soluţionate cu prea multă lejeritate, fără aplicarea unor sancţiuni care să aibă menirea de a stopa violenţele şi scandalul existent de atâţia ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câinele care latră de peste 5.000 de euro în câteva luni.
 Vizualizări articol: 6058 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 9 voturi
Câinele care latră de peste 5.000 de euro în câteva luni2.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Romania, Land of jokes trimis de
(15 mar 2010, 13:31:01
nu ma mai mira nimic in aceasta tara...sad Chiar ma gandeam ,dupa ce imi voi termina stuudile sa plec si daca voi gasi un loc de munca , ma voi stabili acolo...
2.   Pentru Patrick trimis de
(16 mar 2010, 09:38:23
Va fi prea tarziu PATRICK. Pana atunci te molipsesti si tu si...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei