Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 aug 2009 - Anul XIV, nr. 182 (4168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Steven Spielberg va primi Medalia Libertăţii pe anul 2009

Cineastul american Steven Spielberg va primi Medalia Libertăţii pe anul 2009 din partea National Constitution Center, din Philadelphia, pe 8 octombrie, pentru "angajamentul său artistic şi personal în favoarea apărării drepturilor omului", informează Reuters.
The National Constitution Center, care acordă Medalia Libertăţii în fiecare an, consideră că Steven Spielberg a informat şi inspirat milioane de oameni, ajutându-i să înţeleagă mai bine "chemarea libertăţii" prin intermediul filmelor sale, în care "umanitatea triumfă în faţa tiraniei".
Printre filmele sale de succes, care au tratat teme profunde, precum Holocaustul, sclavia şi războiul, se numără "Culoarea purpurie/ The Color Purple" (1985), "Lista lui Schindler" (1993), "Amistad" (1997) şi "Salvaţi soldatul Ryan" (1998).
"Spielberg s-a identificat, totodată, cu strângerea şi arhivarea mărturiilor supravieţuitorilor şi ale celorlalţi martori ai Holocaustului, asigurându-se că generaţiile viitoare nu vor uita niciodată tragedia pierderii libertăţii", au declarat, marţi, reprezentanţii National Constitution Center.
Linda Johnson, preşedinta acestui centru, consideră că Steven Spielberg a demonstrat, prin activitatea lui cinematografică şi prin acţiunile filantropice pe care le-a organizat, că fiecare persoană are puterea de a determina o schimbare.
"Mă alătur, plin de umilinţă, distinselor personalităţi de pe lista câştigătorilor din anii precedenţi, un grup de femei şi bărbaţi pe care îi admir extrem de mult pentru angajamentul lor de a educa lumea cu privire la importanţa şi binecuvântările libertăţii", a declarat Steven Spielberg, într-un comunicat.
După ce a turnat "Lista lui Schindler" în 1993, un film bazat pe povestea adevărată a unui bărbat care şi-a riscat viaţa pentru a salva 1.100 de persoane în timpul Holocaustului, Steven Spielberg a înfiinţat The Shoah Foundation, o asociaţie care expune şi păstrează înregistrările video şi audio ale relatărilor supravieţuitorilor şi martorilor Holocaustului. Această colecţie este cea mai mare arhivă de gen din lume, cu 52.000 de înregistrări video şi 105.000 ore de mărturii, relatate în 32 de limbi, provenind din 56 de ţări.
Fundaţia lui Spielberg intenţionează să colecteze mărturiile supravieţuitorilor şi altor genociduri, ocupându-se în prezent de adunarea informaţiilor relatate de supravieţuitorii genocidului din Rwanda din 1994.
În 2008, Medalia Libertăţii, o distincţie ce a fost acordată în premieră în 1998, i-a revenit fostului preşedinte al URSS Mihail Gorbaciov, pentru rolul avut în încheierea Războiului Rece.
Printre ceilalţi câştigători ai acestei distincţii se numără Nelson Mandela, Bono, Shimon Peres, Jimmy Carter, Kofi Annan şi Leh Valensa.
Steven Spielberg, în vârstă de 62 de ani, câştigător a trei premii Oscar, va primi această medalie din partea fostului preşedinte american Bill Clinton, pe 8 octombrie, în cadrul unei gale la National Constitution Center din Philadelphia.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steven Spielberg va primi Medalia Libertăţii pe anul 2009.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Steven Spielberg va primi Medalia Libertăţii pe anul 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei