Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iul 2009 - Anul XIV, nr. 159 (4145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ceremonia în memoria lui Michael Jackson - audienţă mondială mai mică decât învestitura lui Obama

Ceremonia publică în memoria lui Michael Jackson a fost urmărită în întreaga lume, însă audienţa pe care a atras-o nu a reuşit să o atingă pe cea a învestiturii preşedintelui Barack Obama, din ianuarie, care a depăşit toate recordurile în domeniu, informează AFP.
În ceea ce priveşte numărul de telespectatori, ceremonia în memoria lui Michael Jackson, care a avut loc marţi, la Los Angeles, este comparabilă cu înmormântarea prinţesei Diana, din 1997, urmărită de 2,5 de miliarde de persoane din întreaga lume, estimează specialiştii.
În Statele Unite, 31 de milioane de telespectatori au urmărit din propria locuinţă omagiul adus lui Michael Jackson - decedat pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, în urma unui atac de cord -, în timp ce 33,2 milioane de persoane au urmărit funeraliile prinţesei Diana în 1997, potrivit statisticilor Nielsen.
"Este vorba de un eveniment mondial dedicat unei celebrităţi internaţionale. Diferenţa o face rolul internetului, a site-urilor de socializare de tipul Twitter sau Facebook, care permit ca acesta să fie urmărit de mai multă lume. Nu putem să contăm numai pe audienţa TV", a apreciat Rich Hanley, profesor de jurnalism de la Universitatea Quinnipiac din Connecticut.
"În prezent, în cazul morţii unei vedete, toţi admiratorii acesteia pot participa la doliul mondial, deoarece dispun de mai multe instrumente pentru a o face, inclusiv telefoane şi computere portabile", conectate la internet, a subliniat el.
Todd Gitlin, expert în media şi profesor la Universitatea Columbia din New York, consideră că, în cazul lui Michael Jackson, există "un amestec rar de talent, de victimă, muzician, cântăreţ, dansator, persoană de culoare şi vedetă trans-rasială".
Potrivit Akamaï, furnizor de acces la internet şi de video streaming, vârfurile de trafic online au fost atinse doar de trei ori în 2009: în timpul învestiturii lui Barack Obama din 20 ianuarie (peste şapte milioane de vizionări live online), după moartea lui Michael Jackson pe 25 iunie (4,2 milioane de vizionări) şi la ceremonia de adio din 7 iulie (3,9 milioane de vizionări).
În concluzie, preşedintele american este cel mai popular pe internet în 2009, dar şi pe posturile tv, ceremonia sa de învestitură fiind urmărită de 37,7 milioane de telespectatori în SUA.
Omagiul de marţi adus lui Michael Jackson, prima zi a războiului din Golf, scuzele prezentate naţiunii de fostul preşedinte Bill Clinton şi ceremonia în memoria victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001 sunt evenimentele care au bătut recordurile de audienţă TV în Statele Unite.
Spre deosebire de ceremonia de marţi, urmărită de 31,1 milioane de telespectatori, prima zi a războiului din Golf a atras o audienţă de aproape trei ori mai mare, de 85,6 milioane de persoane.
În plus, 59,3 milioane de americani au urmărit "Omagiu Eroilor", emisiune specială consacrată, pe 20 septembrie 2001, celor 3.000 de victime ale atentatelor de la World Trade Center.
Pe de altă parte, discursul în care Bill Clinton prezenta scuze după afacerea Lewinsky a fost urmărit de 67,6 milioane de telespectatori în 1998.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceremonia în memoria lui Michael Jackson - audienţă mondială mai mică decât învestitura lui Obama.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ceremonia în memoria lui Michael Jackson - audienţă mondială mai mică decât învestitura lui Obama5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei