Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iun 2008 - Anul XIII, nr. 133 (3814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Membrii trupei Zdob şi Zdub, internaţi în spital, la Chişinău, cu răni grave

Managerul trupei Zdob şi Zdub, Corneliu Ladin, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că membrii formaţiei sunt internaţi în spital, la Chişinău, după accidentul de circulaţie suferit în noaptea de vineri spre sâmbătă, sunetistul aflându-se în stare gravă.

Accidentul s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2.00, când membrii trupei Zdob şi Zdub se deplasau spre Kiev, unde urmau să aibă primul concert dintr-un turneu european. În localitatea Vadul lui Vodă, un microbuz care rula cu viteză mare a intrat pe contrasens şi a lovit microbuzul în care se aflau cei de la Zdob şi Zdub.

Maşina acestora din urmă s-a răsturnat de două-trei ori, membrii trupei fiind răniţi, unii chiar grav. Sunetistul formaţiei este grav rănit, are clavicula ruptă, fiind cusut în trei locuri, şi a suferit şi o comoţie cerebrală. De asemenea, toboşarul s-a rănit la picior, iar vocalul grupului, Roman Iagupov, are probleme cu spatele, lui intrându-i şi coburi de sticlă în ochi.

Ei sunt internaţi la Spitalul de Urgenţă din Chişinău.

Zdob şi Zdub este o formaţie din Republica Moldova a cărei activitate din ultimii ani combină muzica hip-hop şi hardcore punk cu elemente tradiţionale moldoveneşti şi ţigăneşti. În anul 2005, trupa a reprezentat Moldova în finala concursului Eurovision, unde s-a clasat pe locul 6.

Formaţia s-a format în 1994 şi de-a lungul timpului a avut o componenţă variată. Sound-ul adoptat iniţiat înclina mai mult către hardcore, iar versurile erau de cele mai multe ori în limba rusă.

În 1998, cei de la Zdob şi Zdub s-au orientat către folorul românesc şi moldovenesc, punându-şi muzica pe versuri româneşti.

De-a lungul timpului, trupa a susţinut numeroase turnee în Rusia, Ucraina, Republica Moldova şi România, precum şi în Germania, Olanda, Serbia, Ungaria şi Italia.

În prezent, trupa este formată din Roman Iagupov, Valeriu Mazilu, Mihai Gîncu, Victor Dandeş, Anatol Pugaci şi Sergiu Vatavu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Membrii trupei Zdob şi Zdub, internaţi în spital, la Chişinău, cu răni grave.
 Vizualizări articol: 602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Membrii trupei Zdob şi Zdub, internaţi în spital, la Chişinău, cu răni grave0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei