marţi, 28 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 123 (8652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,97 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5781 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentință

Șase ani de închisoare pentru șantaj cu poze indecente cu fosta prietenă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din Câmpulung Moldovenesc, cunoscut polițiștilor pentru mai multe fapte de tâlhărie, dar trimis în judecată și pentru că a amenințat în repetate rânduri o femeie cu acte de violență și publicarea de imagini compromițătoare, șantaj în urma căruia a primit de la partea vătămată suma de 20.000 de lei, a fost condamnat luni de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc„ la pedeapsa rezultantă de șase ani de închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de șantaj, violarea vieții private și hărțuire. 

Sentința nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel. De precizat și că inculpatul a executat deja un an și cinci luni din pedeapsă, în stare de arest preventiv.  

Individul, cu nu nume exotic, Petru Ferdinand Lafontaine, și-a șantajat practic fosta prietenă, de la care a încercat să scoată cât mai mulți bani cu putință.

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a primit o sesizare cu privire la acest caz ieșit din comun, în ultima zi a anului 2022.

Atunci, o tânără s-a prezentat la poliție și a sesizat faptul că a fost constrânsă de un bărbat, prin amenințări, să-i dea suma totală de 20.000 de lei.

Când li s-a transmis cine este șantajistul, polițiștii știau deja, în mare măsură, cu cine au de a face.

Petru Ferdinand Lafontaine, în vârstă de 32 de ani atunci, din Câmpulung Moldovenesc, mai era trimis în judecată într-un dosar de tâlhărie, privind trei furturi comise cu violență.

Între timp, în dosarul privind tâlhăriile, acesta a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 3 ani și 3 luni de închisoare.

 

A primit 20.000 de lei, dar a și distribuit pozele prietenului actual al fetei 

Deși primise 20.000 de lei, individul a distribuit mai multe fotografii în ipostaze indecente cu femeia către actualul ei prieten, folosind un cont de pe o aplicație telefonică.

Inițial, suspectul nu a fost găsit la domiciliu. Lafontaine se sustrăgea anchetei, astfel că polițiștii au emis pe numele său mandat de aducere și au solicitat darea în consemn. Din fericire, măsura a avut efectul scontat și a fost luată la timp.

 

Prins când voia să părăsească țara

Pe 26 ianuarie 2023, suspectul a fost depistat în timp ce încerca să iasă din țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Borș. În baza consemnului, polițiștii de frontieră l-au reținut și apoi l-au predat polițiștilor de la Biroul de Investigații Criminale Câmpulung Moldovenesc.

 Petru Ferdinand Lafontaine a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de șantaj, dar și pentru infracțiunea de ”violarea vieții private”.
La vremea respectivă, Petru Ferdinand Lafontaine a fost arestat preventiv.

Polițiștii suceveni au transmis cu privire la acest caz că hărțuirea, indiferent de mediul în care se desfășoară, este considerată infracțiune și se pedepsește aspru, mai ales dacă este vorba despre șantaj, iar victima este privată de sentimentul de siguranță și libertate.

Codul Penal prevede articole speciale de lege atât pentru amenințări (art. 206), șantaj (art.207), cât și pentru infracțiunea de hărțuire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șase ani de închisoare pentru șantaj cu poze indecente cu fosta prietenă.
 Vizualizări articol: 2254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șase ani de închisoare pentru șantaj cu poze indecente cu fosta prietenă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei