Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 79 (8608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Perioada 4 – 10 aprilie

Unde fugim de-acasă...

Expoziția de fotografie „Amintiri în alb și negru”, la Galeria de artă „Zamca”

Cunoscutul fotograf Marinel Dănilă, unul dintre cei mai pasionați colecționari de imagini cu orașul Fălticeni vechi, a expus recent la Galeria de artă „Zamca”. La vernisajul expoziției de fotografie „Amintiri în alb și negru”, călătorie prin istoria vizuală a Fălticeniului, vernisaj desfășurat pe 2 aprilie 2024, artistul s-a bucurat de un public numeros, de toate vârstele, care a interacționat și a fost curios să afle cât mai multe „povești”.Expoziția poate fi vizitată în perioada 1-30 aprilie 2024.

 

Expoziția Obiectul (lui Iulian Copăcel), la Biblioteca Bucovinei

La Galeria Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera”, Corp A, etaj 1, s-a deschis expoziția Obiectul (lui Iulian Copăcel). Poetul și eseistul sucevean Alexandru Ovidiu Vintilă este curatorul expoziției. Iulian Copăcel este artist vizual, membru titular al UAP Iași, care a realizat 15 pânze pe șasiu cu dimensiunile de 100 cm x 100 cm, desen pe hârtie de 12 cm x 17cm.
Expoziția va putea fi vizitată, la Suceava, în perioada 1 – 30 aprilie 2024. Proiectul Obiectul (lui Iulian Copăcel) este realizat în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Bucovinei.

 

Expoziția  „Vestitorii primăverii”

La Muzeul de Științele Naturii este deschisă până pe 7 mai 2024 expoziția  „Vestitorii primăverii”, în care sunt prezentate publicului exponate din colecțiile de ornitologie, entomologie ale muzeului, ca de exemplu: rândunica, stârcul cenușiu sau galben, pescărușul râzător sau argintiu, egreta mică, ghiocelul, podbal, brândușe, viorele, lalele, floarea paștelui albă sau galbenă, șoarecele de câmp, chițcanul, grivanul, buburuze, gândăcei, albine, fluturi.

 

Vineri, 5 aprilie

„Mărturie” cu folkistul Ducu Bertzi și poeta, jurnalista Ana-Maria Păunescu, la Câmpulung Moldovenesc

La Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc (BMCM) – Mansardă – va avea loc vineri, 5 aprilie 2024, de la ora 19:00, evenimentul cultural „Mărturie” cu folkistul Ducu Bertzi și poeta, jurnalista Ana-Maria Păunescu, fiica marelui poet Adrian Păunescu. Invitat special: Constantin Neculae (chitară). Intrarea este gratuită, în limita celor 90 de locuri disponibile la Mansardă. La ieșirea de la eveniment, sunteți rugați de organizatori să donați orice sumă pentru sprijinul activităților organizate de BMCM.

 

Filmul „Omul Maimuță”, la Centrul Cultural Gura Humorului

Premieră - vineri, 5 aprilie 2024, la ora 19:00, și duminică, 7 aprilie 2024, la ora 17:00, la Centrul Cultural Gura Humorului, filmul Omul Maimuță/ Monkey Man / 2024, acțiune, dramă.

Omul-maimuță spune povestea lui Kid (Dev Patel), un tânăr anonim care trăiește cu greu într-un club de lupte clandestin unde, noapte de noapte, purtând o mască de gorilă, este bătut până la sânge de luptători mai populari pentru bani.


Sâmbătă, 6 aprilie

„Pisici 2”, spectacol pus la cale de Bobo Burlăcianu, împreună cu Bobi Dumitraș

Sâmbătă, 6 aprilie 2024, la ora 19:00, „Pisici 2” - un spectacol pus la cale de Bobo Burlăcianu, împreună cu Bobi Dumitraș, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava. Actori: Răzvan Bănuț, Horia Andrei Butnaru, Cristina Florea, Cătălin Ștefan Mîndru, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc.

 

Duminică, 7 aprilie

Taina Sfântului Maslu de obște, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava

La Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” – Catedrala Arhiepiscopală din Suceava se va săvârși, în Duminica a III-a din Post (a Sfintei Cruci), pe 7 aprilie 2024, începând cu ora 16:00, Taina Sfântului Maslu de obște. Slujba va fi oficiată de  Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, și de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar. La sfârșitul slujbei, ierarhii vor citi rugăciuni de dezlegare și  rugăciuni pentru sănătate. Slujba va fi transmisă online pe paginile oficiale de Facebook și YouTube ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Filmul „Prin ierburi uscate”, la Centrul Cultural Gura Humorului

Duminică, 7 aprilie 2024, la ora 19:00, la Centrul Cultural Gura Humorului, filmul „Prin ierburi uscate” -  About Dry Grasses / Kuru Otlar Üstüne, Turcia, Franța, Germania · 2023.Regia: Nuri Bilge Ceylan.

Samet, un tânăr profesor de arte plastice, termină al patrulea an de serviciu obligatoriu într-un sat izolat din Anatolia. După o întorsătură de situație pe care abia și-o poate explica, își pierde speranța că va scăpa de viața sumbră în care este blocat. Îl va ajuta întâlnirea cu Nuray, ea însăși profesoară, să își învingă angoasa?

Festivaluri și premii: Premiul pentru Cea mai bună actriță (Merve Dizdar) la Cannes 2023. Dramă. Acordul părinților sub 12 ani. Durata 3h 17min. Subtitrarea: Română.

 

Marți, 9 aprilie

Vernisajul expoziției „Alexandru Ioan Cuza -  150”, la Muzeul de Istorie

În 2023 s-au împlinit 150 de ani de la moartea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cel care avea să înscrie o pagină de mare însemnătate în istoria României, unul dintre principalii făuritori ai României moderne. Muzeul Național al Bucovinei vă invită marți, 9 aprilie 2024, la ora 13:00, la vernisajul expoziției „Alexandru Ioan Cuza 150". Expoziția este completată de panouri foto-documentare cu aspecte din viața și activitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, realizate de către Cristina Slavic, muzeograf în cadrul Serviciului Istorie, de la Muzeul Național al Bucovinei.Expoziția, deschisă la Muzeul de Istorie, va putea fi văzută până la data de 30 iunie 2024.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei