Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 79 (8608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Legislație

Spitalul Clinic Suceava, somat să plătească drepturi de autor pentru muzica ambientală de la fântâna arteziană și din sala de așteptare

Difuzarea muzicii ambientale la fântâna arteziană din fața Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava trebuie plătită. Managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, a declarat că unitatea medicală a fost somată să plătească inclusiv în pandemia de Covid-19 pentru drepturile de autor, la Uniunea Producătorilor de Fonograme din România (UPFR). Sumele nu sunt mari, sunt în jur de 2.000 de lei anual, dar surpriza a fost că în octombrie 2021, de exemplu, în plin val 4 pandemic, când toate spitalele din țară, inclusiv cel din Suceava, erau pline cu pacienți cu Covid-19 în stare gravă și nu se mai găseau locuri la Terapie Intensivă, spitalul a fost somat în două rânduri să plătească o factură de 571 de lei din taxa totală de 2.284,80 de lei.

În primul an de pandemie, în 2020, facturile pentru muzică au venit în lunile august, septembrie și noiembrie, asta deși ultima grijă a celor de la spital era muzica din sala de așteptare și de la fântână.

Aparținători aflați în vizită la rudele din spital întrebați dacă apreciază ca firească obligația unui spital de a plăti drepturi de autor pentru muzica ambientală au răspuns că nu, că o unitate medicală ar trebui să poată face acest lucru gratuit pentru pacienți și vizitatorii lor.

Managerul Alexandru Calancea a declarat că muzica ambientală este bine primită de pacienți și aparținători și afirmă că spitalul va plăti în continuare acest „abonament ca să fim în legalitate”, cu atât mai mult cu cât intenționează ca în perioada următoare să extindă zona de promenadă pentru pacienți și aparținători, cu alei atât în parcul „spitalului nou”, cât și al celui vechi. „Rămâne problema ciorilor și a porumbeilor, care ne fac mari probleme și din cauza cărora băncile nu sunt utilizabile”, a afirmat dr. Calancea.

După ce anul trecut la adresa spitalului a fost făcută o plângere penală din cauză că au fost îndepărtate cuiburile de ciori din copacii din parcul spitalului în perioada în care ieșeau puii din ou, managerul spune că nu mai riscă o astfel de acțiune. „Respectăm legea. Noi ne gândim la confortul pacienților, care pot să iasă cu aparținătorii în orele de vizită să se plimbe în curte. O dată la câteva zile luăm infirmierele și îngrijitoarele din secții și spălăm băncile, dar mă gândesc să acopăr băncile cu un acoperiș, cu o copertină astfel încât pacienții să aibă unde să stea fără grijă”, a spus dr. Calancea.

În cea mai mare parte a timpului, băncile din parcul „Spitalului Vechi” sunt acoperite de excrementele sutelor de ciori care și-au făcut cuib în copacii din curte.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Clinic Suceava, somat să plătească drepturi de autor pentru muzica ambientală de la fântâna arteziană și din sala de așteptare.
 Vizualizări articol: 1126 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul Clinic Suceava, somat să plătească drepturi de autor pentru muzica ambientală de la fântâna arteziană și din sala de așteptare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei