Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 79 (8608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Folclor

Grupul „Moldava” de la Clubul Copiilor Fălticeni, la Festivalul Ro-Mania din Villeneuve-Loubet, Franța

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A 7-a ediție a Festivalului Cultural Ro-Mania va avea loc pe Coasta de Azur, în oraşul francez Villeneuve-Loubet, sâmbătă, 6 aprilie, şi duminică, 7 aprilie 2024. Evenimentul este organizat de Consulatul Onorific al României de la Nisa, cu susţinerea Ambasadei României în Franţa şi a Institutului Cultural Român. Programul manifestării cuprinde conferinţe, ateliere de gastronomie, spectacole folclorice şi filme.

Printre invitaţii la ediţia din acest an se numără şi Grupul Folcloric „Moldava”, condus de prof. interpret de muzică populară Lenuța Rusu, format din membri ai Cercului de muzică populară de la Clubul Copiilor Fălticeni, grup care, în ultimii ani, a câştigat numeroase premii la concursurile naţionale.

Aşa cum am aflat de la Ştefan de Faÿ, Consul General Onorific al României la Nisa, spectacolul elevilor din Fălticeni va avea loc sâmbătă, 6 aprilie, începând cu ora 19,0, după festivitatea de deschidere a festivalului. 

„Clubul Rotary de la Villeneuve-Loubet, în colaborare cu Rotary Club Fălticeni, a dorit ca Grupul Folcloric <Moldava> să reprezinte oraşul Fălticeni la Festivalul Ro-Mania. Importanţa prezenţei anuale a acestui eveniment cultural românesc pe Coasta de Azur pentru afirmarea culturii româneşti în general, a implicării active a României în peisajul internaţional al francofoniei şi al culturii cinematografice, nu cred că mai trebuie argumentată. Şi trebuie să adaug succesul evenimentului încă de la prima ediţie”, a precizat Consul General Onorific Ştefan de Faÿ .

 

Evenimentele cu impact internaţional reprezintă o modalitate de a promova imaginea municipiului Fălticeni

Pentru a participa la Festivalul Cultural Ro-Mania organizat la Villeneuve-Loubet, Franța, cheltuielile de cazare și masa sunt suportate de Rotary Club Fălticeni, iar transportul este asigurat de Primăria și Consiliul Local Fălticeni.

Primarul Gheorghe Cătălin Coman a declarat: „Cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei (ZIF), Institutul Cultural Român (ICR) organizează și sprijină evenimente menite să consolideze legăturile culturale între România și celelalte țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF).

Atât în statele în care activează rețeaua de reprezentanțe ale ICR, cât și în zone geografice în care ICR desfășoară programe de diplomație culturală în colaborare cu misiunile diplomatice ale României, au loc manifestări dedicate unui univers lingvistic și cultural comun, la care România are o contribuție valoroasă, ilustrată prin diversitatea proiectelor prezentate.

Festivalul Cultural Ro-Mania, organizat de Consulatul Onorific al României de la Nisa, în parteneriat cu Primăria oraşului Villeneuve-Loubet și în colaborare cu Ambasada României în Franţa, va avea loc la Centrul Cultural Escoffier din Villeneuve-Loubet şi este inclus în Festivalul Francofoniei, care va culmina cu organizarea celui de-al XIX-lea Sommet al Francofoniei, pe 4 și 5 octombrie 2024, la Villers-Cotterêts.

La Festivalul Ro-Mania din Villeneuve-Loubet a fost invitat și Grupul <Moldava> de la Clubul Copiilor Fălticeni.

Analizând solicitarea Clubului Copiilor Fălticeni, având în vedere că participarea copiilor la astfel de evenimente cu impact internaţional reprezintă o modalitate de a promova imaginea municipiului Fălticeni, am aprobat din bugetul local suma de 22.000 lei, reprezentând cheltuielile necesare efectuării deplasării Grupului <Moldava> la Villeneuve-Loubet”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grupul „Moldava” de la Clubul Copiilor Fălticeni, la Festivalul Ro-Mania din Villeneuve-Loubet, Franța.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Grupul „Moldava” de la Clubul Copiilor Fălticeni, la Festivalul Ro-Mania din Villeneuve-Loubet, Franța5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei