Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 79 (8608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

SymphOpera Fest: 320 de artiști, în șapte zile, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava și la USV

Vineri, 5 Aprilie 2024 (09:26:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Le Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava și la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava se vor desfășura, în perioada 7-13 mai 2024, activități culturale din cadrul unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzică simfonică și operă din România: SymphOpera Fest.

Pe 7 mai 2024 (marți), de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, va avea loc „Simfonic & Stand-up Comedy” – „Un compozitor la carnaval”.

Dirijoarea și moderatoarea Dalma Toadere propune în cadrul festivalului un fusion între muzică simfonică, actorie și stand-up comedy. Invitatul Dalmei este îndrăgitul actor Bogdan Bob Rădulescu. Artiștii vor fi acompaniați de Liber Artis Orchestra din Iași. Pian Raluca Rad și Olah Boglarka. Bilete se găsesc pe platforma iabilet.ro. Bilete online pe: https://www.iabilet.ro/bilete-SymphOperaFest/. Biletele pentru evenimentul de pe 7 mai costă: 100 de lei (categoria I), 80 de lei (categoria II), 60 (categoria I), iabilet.ro. Bilete se găsesc și la secretariatul Casei de Cultura a Sindicatelor Suceava. Vârsta minimă recomandată pentru spectacol este 14 ani.

 

 

·        Spectacolul „Tosca”, la Casa de Cultură a Sindicatelor

 

Miercuri, 8 mai 2024, la ora 11:00, va avea loc un concert pentru copii, tot la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava: „Carnavalul animalelor” (dirijor/moderator Dalma Toadere, pian Raluca Rad și Olah Boglarka). Artiștii vor fi acompaniați de Liber Artis Orchestra din Iași.

Joi, 9 mai 2024, de la ora 18:00, soliștii, corul și orchestra Operei Naționale Române Iași vor prezenta la Suceava (Casa de Cultură a Sindicatelor), Spectacolul „Tosca”, de Giacomo Puccini, operă în trei acte.

Dirijorul invitat va fi maestrul Daniela Jinga. Distribuția spectacolului: Floria Tosca – Irina Scafaru-Roșu, Mario Cavaradossi – Florin Guzgă, Scarpia – Jean-Kristof Bouton (Londra), Angelotti – Teodor Busnea, Sacristanul – Cezar Octavian Ionescu, Spoletta – Ovidiu Manolache, Sciarrone – Marius-Mădălin Munteanu, Temnicerul – Victor Zaharia, Roberti – Petru Pavel, Păstori – Sofia Elena Neacșu, Lorenzo Marian Moise. De asemenea, în cele două pauze dintre acte spectatorii vor fi invitați de către organizatori în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. Dress code: elegant. Bilete online se găsesc pe platforma iabilet.ro. La categoria I, prețul unui bilet este 120 de lei, la categoria a II-a, prețul unui bilet este 100 de lei, iar la categoria a III-a, un bilet poate fi achiziționat cu 80 de lei.

 

·        „Operă la puterea a treia” - Conferința „Acorduri pentru educație”, la USV

 

Pe 10 mai 2024, de la ora 17:00, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, tot în cadrul SymphOpera Fest, va avea loc acțiunea „Operă la puterea a treia” - Conferința „Acorduri pentru educație”. Invitați vor fi managerii operelor din București: Daniel Jinga, din Iași: Andrei Fermeșanu, și din Cluj: Florin Estefan. Moderator: Sorin Avram.

Pe scena Casei de Cultură Suceava se va desfășura sâmbătă, 11 mai 2024, de la ora 18:00, Concertul „Latino-Simfonic”, susținut de soliștii și orchestra Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău, care va aduce un concept muzical în premieră la Suceava. Director artistic și prim-dirijor va fi maestrul Mihail Agafița. Suceava va fi cuprinsă pe 11 mai 2024 de ritmuri pasionale și, bineînțeles, de dans. Bilete: Categoria I – 120 de lei, Categoria a II-a - 100 de lei, Categoria a III-a - 80 de lei, pe iabilet.ro.

 

·        Concertul „A Tempo”, pop-simfonic românesc, dirijat de Andrei Tudor

 

Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui duminică, 12 mai 2024, Concertul „A Tempo”, Pop-Simfonic Românesc, dirijat de Andrei Tudor. Protagoniștii acestui concert sunt Monica Anghel și soliștii Operei Naționale Române Cluj: Florin Estefan, Hector Lopez, Gabriel Mogoșan, Eusebiu Huțan.

De asemenea, instrumentiștii din cadrul Concordia Orchestra & Band (Cluj-Napoca) vor încânta publicul prezent la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava în acea zi. Ca întreg concertul să fie un succes, pe scenă li se vor alătura singurul cor mixt din România câștigător a două medalii de aur la Jocurile Mondiale Corale (Coreea de Sud, 2023), Corala „Ciprian Porumbescu” (manager Ionuț Vichentie Ilisoi). Prezentatoarea evenimentului va fi îndrăgita actriță Daniela Nane. Bilete pe iabilet.ro și de la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava: categoria I – 180 de lei, Categoria a II-a - 150 de lei, Categoria a III-a – 120 de lei.

Pe 13 mai 2024, de la ora 17:00, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava va avea loc Recitalul Canto Clasic - Masterclass Măiestrie Vocală, tenor: Marius Vlad Budoiu, bariton: Alexandru Chiriac, maestru corepetitor: Adina Alupei, invitați: absolvenții masterclass-ului. Actrița Daniela Nane și jurnalista Laura Lucescu, invitate speciale la eveniment și prezentatoare.

Organizatorii SymphOpera Fest: Primăria și Consiliul Local al municipiului Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Asociația „Sing Bucovina” (președinte Ionuț Vichentie Ilisoi), Novaoptic, Iulius Mall. SymphOpera Fest este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SymphOpera Fest: 320 de artiști, în șapte zile, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava și la USV.
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
SymphOpera Fest: 320 de artiști, în șapte zile, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava și la USV5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei