Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 71 (8600)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Implementare

Elevi și profesori din peste 100 de școli, implicați în proiectul de educație autentică EduCardia, la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Educația minții și a inimii este o preocupare veche a comunităților interesate de investiția în viitor, iar proiectul EduCardia promovat de Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV) își propune să răspundă acestei nevoi prin crearea de instrumente ușor de utilizat de către profesori. Cercetările au arătat că realizarea unor activități de educație emoțională de către profesori conduce la o mai bună eficiență a învățării, astfel că rezultatele EduCardia pot oferi aceste mijloace imediate, care să-i ajute pe profesori să devină facilitatori ai optimizării socio-emoționale în rândul elevilor.

Pentru aprofundarea acestui mod inedit de învățare, universitatea suceveană a găzduit, în perioada 20-21 martie, cea de-a patra întâlnire a acestui proiect internațional EduCardia. Acest proiect de educație școlară Erasmus+ urmărește să ofere școlilor instrumente valoroase de evaluare, creștere și dezvoltare a abilităților socio-emoționale ale elevilor. La întâlnire au mai participat reprezentanți ai partenerilor din proiect, precum Universitatea Tehnică din Atena, Grecia, Institutul de Științe ale Educației din Cipru, Universitatea Barcelona și Rețeaua de Educație Emoțională și Stare de Bine (RIEEB) din Spania.

 

  • Implementare proiect cu elevi și profesori din peste 100 de școli

 

Pentru implementarea acestui proiect, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a stabilit parteneriate și acorduri cu multe școli, în derularea activităților de validare a metodologiei EduCardia fiind implicate 108 școli și 395 de clase, coordonate de tot atâția profesori. Profesorii au urmat un curs de formare pentru a înțelege filosofia și modelul propus de EduCardia, pentru a identifica strategii didactice specifice facilitării învățării socio-emoționale în contexte experimentale, precum și pentru a întări propriile abilități și competențe profesionale. Pasul următor formării s-a constituit într-o amplă etapă de evaluare a competențelor socio-emoționale ale elevilor și grupurilor de elevi, iar pe baza rezultatelor, profesorii au putut diagnostica nevoile de dezvoltare și optimizare.

Proiectul pune la dispoziţia profesorilor o platformă digitală care conține activități didactice, proiectate pentru a fi transferate în practica pedagogică a fiecărui cadru didactic. Procesul de monitorizare a evidențiat cum profesorii participanți au remarcat faptul că elevii au fost încântați de fișele de lucru și au participat cu entuziasm, iar abilitățile socio-emoționale s-au îmbunătățit vizibil, la întâlnire fiind discutate modalități de intervenție ulterioară, precum și propuneri de asigurare a sustenabilității.

Colectivul USV este recunoscător tuturor profesorilor, elevilor și părinților acestora, care pe măsură ce se bucură de autocunoaștere și învățare prin implicarea în derularea activităților EduCardia, contribuie la dezvoltarea unor practici educaționale inovative, bazate pe dovezi obținute în urma studiilor de validare prin experiment psihopedagogic. Coordonatorul proiectului la nivelul USV este conf. univ. dr. Aurora Adina Colomeischi, iar informații pot fi accesate pe https://educardia.eu/  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi și profesori din peste 100 de școli, implicați în proiectul de educație autentică EduCardia, la USV.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi și profesori din peste 100 de școli, implicați în proiectul de educație autentică EduCardia, la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei