Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 68 (8597)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recrutări

Spitalul Clinic din Suceava a scos la concurs două posturi de medic la Chirurgie vasculară și unul de medic pediatru în UPU

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a scos la concurs încă trei posturi de medic specialist: unul de pediatru la Unitatea de Primiri Urgențe și două în specialitatea Chirurgie vasculară. Medicii pediatri interesați pot depune dosarele de înscriere până pe 28 martie a.c., la ora 12.00. Selecția dosarelor va fi la 1 aprilie, iar proba scrisă și cea clinică vor avea loc la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din Iași, în data de 5 aprilie, respectiv 11 aprilie. Rezultatele finale se vor publica în data de 17 aprilie.

Pentru posturile de medici la compartimentul de Chirurgie vasculară dosarele se depun până pe 29 martie, ora 12.00. Selecția dosarelor se va face pe 2 aprilie, proba scrisă și cea clinică vor fi la Spitalul Clinic „Sf. Spiridon” din Iași, în zilele de  8 aprilie, respectiv 12 aprilie. Afișarea rezultatelor finale va fi în data de 18 aprilie.  

La începutul acestui an, spitalului i-au fost deblocate prin memorandum 12 posturi de medic, solicitate în prima parte a anului trecut, în baza necesităților de atunci.  Este vorba despre posturi de medic cardiolog, UPU, Neonatologie, ORL, Neurologie, Chirurgie generală, Chirurgie vasculară, Boli infecțioase și Radiologie intervențională. Pentru o parte a fost deja organizat concurs și posturile s-au ocupat, pentru altele examenele vor avea loc în zilele următoare.

Numărul mic de posturi deblocate în spitale face ca o mare parte din promoția rezidenților care au finalizat pregătirea în anul 2023 să nu-și găsească locul în sistemul medical românesc. Managerul Spitalului Clinic de Urgență din Suceava, dr. Alexandru Calancea, declara recent că foarte puține posturi au fost deblocate prin memorandumul din 2023, ceea ce îi va determina pe tinerii medici să aleagă  sistemul privat de sănătate sau străinătatea pentru a profesa. „În prezent putem ocupa prin concurs doar posturile deblocate prin memorandum sau cele care se vacantează în cursul anului 2024”, a declarat dr. Calancea.

Printre condițiile pe care spitalul le impune viitorilor săi angajați se numără cea de a nu fi fost condamnat definitiv pentru infracțiuni de corupție sau de serviciu, infracțiuni de fals ori contra înfăptuirii justiției, infracțiuni săvârșite cu intenție care ar face o persoană candidată la post incompatibilă cu exercitarea funcției contractuale pentru care candidează, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea. De asemenea, o altă condiție de înscriere la concurs este că nu execută o pedeapsă complementară prin care i-a fost interzisă exercitarea dreptului de ocupa funcția, de a exercita profesia ori meseria sau de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor menționate anterior.

Prin memorandumul aprobat de guvern în ședința din 11 ianuarie a.c., pentru spitalele aflate în subordinea autorităților locale, cum este și cazul spitalului din Suceava, aflat în subordinea Consiliului Județean, în toate cele 41 de județe și în municipiul București s-a aprobat organizarea examenelor sau a concursurilor în vederea ocupării a 1.510 posturi de medici (inclusiv stomatologi). Asta în condițiile în care la sfârșitul anului 2023 au finalizat rezidențiatul aproximativ 4.000 de medici, a căror pregătire a costat milioane de euro. Cei mai mulți dintre ei nu se pot angaja însă în spitale publice, deși acestea se confruntă cu acută lipsă de medici, întrucât posturile vacante au fost blocate pentru a reduce cheltuielile bugetare.

Conform măsurilor introduse în 2023 pentru diminuarea deficitului bugetar, instituțiile publice care au nevoie urgentă de personal pot scoate la concurs posturile vacante numai dacă Executivul le aprobă un memorandum prin care angajările sunt argumentate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Clinic din Suceava a scos la concurs două posturi de medic la Chirurgie vasculară și unul de medic pediatru în UPU.
 Vizualizări articol: 464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul Clinic din Suceava a scos la concurs două posturi de medic la Chirurgie vasculară și unul de medic pediatru în UPU0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei