Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 68 (8597)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Elevi și profesori de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, într-o mobilitate Erasmus+ în Italia

În perioada 26 februarie-1 martie 2024, în cadrul ProiectuluiErasmus+,  2023 -1-IT02 –KA210-SCH- 000160353STOP BULLYING THROUGH INCLUSION GAMES”  a avut loc o mobilitate la Cerignola, în Italia, la care au participat elevi și profesori din țările partenere implicate: Italia, România, Spania și Turcia. Elevii din România, cu vârste între 8 și 10 ani au fost însoțiți de doamnele profesoare Mirela  Mazilu, manager de  proiect și Cătălina Miron.

Această primă întâlnire în cadrul proiectului a avut  tema: ”Să ne facem noi prieteni!”.  Obiectivele educaționale al acestei mobilități a fost de a oferi elevilor implicați în proiect posibilitatea includerii copiilor din diferite sisteme educaționale în jocurile tradiționale ale copiilor din țările participante, de a dobândi experiențe de învățare într-un mod relaxant, prin joc, de a avea parte de dezvoltare personală prin implicarea în activități și de a-și dezvolta spiritul de echipă. De asemenea, participarea la jocurile colective a oferit nenumărate beneficii fizice, emoționale și mentale care întăresc echilibrul emoțional și îmbunătățesc abilitățile de comunicare în limba engleză.

Toți participanții au fost întâmpinați de elevi, profesori și directorul școlii “Istituto Comprensivo di Vittorio - Padre Pio” cu discursuri de “Bun venit!”, Imnurile Naționale Europene, cântece și jocuri.  Copiii au jucat apoi jocuri incluzive de cunoaștere.

Noii prieteni au vizionat videoclipuri despre jocurile incluzive tradiționale din fiecare țară,  pe care fiecare echipă a școlilor din proiect le-a pregătit înainte de vizită, apoi le-au explicat celorlalți participanți și le-au jucat împreună pe terenul de fotbal sau în sala de sport a școlii.

Pentru cunoașterea reciprocă  și acomodarea mai ușoară,  echipele mixte alcătuite din elevi italieni și oaspeți ai acestora, au participat la o activitate de “treasure hunting” prin orașul Cerignola, urmând indicii pentru a descoperi principalele obiective ale orașului, cele antice și cele moderne, dar și trecutul lor.

Elevii și profesorii au avut ocazia de a vizita  cele două corpuri de clădiri ale școlii, grădinița, școala primară și cea gimnazială. Sălile de clasă sunt dotate cu mobilier ergonomic și cu table interactive, iar clasele au deschidere și spre interior și spre exterior. În școala vizitată, elevii poartă uniforme diferite în funcție de fiecare ciclu de învățământ, inclusiv la grădiniță. La școala primară oaspeții au asistat la o lecție demonstrativă la clasa a IV-a, la disciplina  Educație civică, lecție cu tema “Uniunea Europeană”.

Echipele din fiecare țară au jucat și câte un joc de rol despre bullying. Fiecare joc de rol a fost interpretat și filmat. După aceea, elevii au desenat ceva legat de bunătate, ajutați de un profesor de artă.

Împreună,  elevii, părinții și bunicii copiilor au participat la un atelier în sala de sport a școlii, în cadrul căruia adulții au explicat și demonstrate  micilor participanți jocuri vechi. Mici și mari, copii, profesori, părinți și bunici, toată lumea a fost implicată în jocuri incluzive.

După programul activităților de la școală, elevii și profesorii au vizitat bazinele sărate “Margherita Di Savoia”, centrul vechi al orașului Bari,  catedrala Sfântul Nicolae,  castelul Svevo și  orașul Alberobello cu  centrul vechi unic, înscris în patrimoniul UNESCO.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi și profesori de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, într-o mobilitate Erasmus+ în Italia.
 Vizualizări articol: 963 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi și profesori de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, într-o mobilitate Erasmus+ în Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei