Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 55 (8584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă... Perioada 7 - 13 martie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
  • „Vestitorii Primăverii”  - Târg de Mărțișor la Shopping City Suceava

 

„Vestitorii Primăverii”  - Târg de Mărțișor la Shopping City Suceava, între 17 februarie - 8 martie 2024.  Aici veți găsi comercianți cu mărțișoare, cadouri, flori, accesorii inedite și bijuterii. Program: luni - sâmbătă, între orele 09:00 - 21:00, și duminică, între orele 09:00 - 20:00.

 

  • Lucrări de gravură semnate de artistul Mircia Dumitrescu, la Muzeul de Istorie

 

Lucrări de gravură semnate de artistul Mircia Dumitrescu, alături de plăcile originale de lemn, inspirate din poveștile lui Ion Creangă, poezia lui Ion Mureșan și din celebrele balade, catrene, versete și rondeluri ale lui François Villon, considerat primul poet modern al Franței, sunt expuse până pe 14 aprilie 2024 la Muzeul de Istorie.

 

  • Expoziția „Vibrant mind - artiști din spațiul european”, la Secția Psihiatrie

La Galeria „ArtLaBurdujeni” - Secția Psihiatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, expoziția „Vibrant mind - artiști din spațiul european”. Expoziția poate fi vizitată până pe 15 martie 2024.

 

Joi, 7 martie

 

  • Vescan, la USV

Joi, 7 martie 2024, de la ora 19.00, în Campus USV (în fața cantinei), se va desfășura un concert susținut de Vescan. În deschidere va performa formația Distinct.

 

 

  • Lansări de carte pentru copii

 

La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Sala de Artă „Elena Greculesi”, va avea loc joi, 7 martie 2024, la ora 16:00, lansarea volumelor „Din natură adunate” - Versuri pentru copii. Carte de poezii și colorat și „Țupa, Țup prin anotimpuri” - Poezii pentru copii, autor Dana Vrînceanu. Prezentare și moderator: pr. Florin Hostiuc.

 

  • Artistul plastic Lucia Pușcașu expune în capitală, la Galeria de Artă Orizont

 

Artistul plastic Lucia Pușcașu deschide la Galeria de Artă Orizont din centrul capitalei expoziția personală „De la pământ la cer”. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 7 martie 2024, la ora 18:00.  Expoziția cuprinde compoziții de tapiserie, unele de dimensiuni mari, altele medii, în tehnica haute-lisse, dar și minitapiserii realizate în tehnică mixtă, având ca material de transpunere - lâna.

Vineri, 8 martie

  • Spectacolul „Altfel... romanța”, susținut de maestrul Tudor Gheorghe

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc vineri, 8 martie 2024, de la ora 19:00, spectacolul „Altfel... romanța”, susținut de maestrul Tudor Gheorghe și Orchestra și Grupul vocal Concertino din Chișinău, sub bagheta dirijorului și orchestratorului Marius Hristescu.

 

  • Seară de poezie, la Palo Santo Shop, Bar & Coffee Hub 

 

Poeta Viorica Petrovici este invitata specială a serii de poezie de vineri, 8 martie 2024, începând cu ora 18:30, organizată de Casa de Poezie Light of ink și Palo Santo Shop, Bar & Coffee Hub, în parteneriat cu Editura Timpul.

În cadrul acțiunii culturale va avea loc lansarea volumului „Portal 16”, semnat de Viorica Petrovici, publicat în 2023, la Editura Timpul.  Seara de Poezie 6 (serile 2024) se va desfășura în Palo Santo Shop, Bar & Coffee Hub (municipiul Suceava, Strada Bistriței 8, Cartier Obcini). Prezintă poetul Vlad Sibechi, cronicar literar. Moderatoare, poeta Alexia Plăcintă. La Seara de Poezie de vineri debutează tânăra poetă Sofia Chilariu Moruz.

 

  • „Mama”, o expoziție de pictură la Galeria de artă „Zamca”

 

„Mama”, o expoziție de pictură ce va fi vernisată vineri, 8 martie 2024, la ora 17:30, la Galeria de artă „Zamca”, propune publicului larg o incursiune în lumea artei vizuale, „unde culorile și formele se întâlnesc într-un tribut adus mamelor și feminității”. Curatorul expoziției este maestrul Mihai Pânzaru – PIM. Va prezenta criticul de artă drd. Delia-Ioana Leizeriuc. Invitați speciali: dr. Antoniu - Alexandru Flandorfer, directorul executiv al Direcției Județene pentru Cultură Suceava, poeta Adela Șulea (recital poezie), artizanii Fundației FARA; Albert George Bogdan și Anisia Saghin (dans sportiv), coordonator Aida Petrea, coșarul norocos Constantin Dîrja. Lucrările pot fi admirate în perioada 7 – 14 martie 2024, la Galeria de artă „Zamca”.

 

Sâmbătă, 9 martie

  • Concert Ada Milea & Alex Neagu.

De la ora 19.00, în Auditorium „Joseph Schmidt” USV, Concert Ada Milea & Alex Neagu.
Costul unui bilet este de 40 lei pentru adulți și 20 lei pentru studenți, elevi și pensionari.
Bilete și informații: Sediul CCS, str. Zorilor nr. 6, lângă Auto Albina

  • Spectacolul „Cum vă place”, la Teatrul Municipal Suceava

 

Sâmbătă, 9 martie, la ora 19:00, la spectacolul „Cum vă place”, adaptare după Shakespeare și improvizațiile echipei, în regia lui Botond Nagy, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava. Biletele se regăsesc la casieria teatrului și online, pe www.blt.ro

 

  • Colocviul Seniorilor „Viață trăită frumos în Hristos”, la Mănăstirea Cămârzani

 

 

La Mănăstirea Cămârzani va avea loc sâmbătă, 9 martie 2024, începând cu ora 14:00, Colocviul Seniorilor „Viață trăită frumos în Hristos”, eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Mănăstirea Cămârzani, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectoarele Cultural și Media și Comunicare, și Societatea Femeilor Ortodoxe „Maria de Mangop”. Cei care vor să participe la colocviu pot să confirme prezența la adresa de email ceredeev.daniela@isj.sv.edu.ro, până joi, 07.03.2024. ora 20:00.

 

 

  • Concert al Coralei Academica, la Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc
     

Concert al Coralei Academica, sâmbătă, 9 martie 2024, la ora 18:00, la Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc, intitulat „Mamă frumoasă, primul meu rai”. Intrarea este liberă!

 

  • „Primăvara începe cu tine”, spectacol la Casa de Cultură „Mihai Teliman” Siret

 

Primăvara începe cu tine” este un spectacol-eveniment dedicat Zilei de 8 martie”, ce se va desfășura sâmbătă, 9 martie, la ora 16:00, la Casa de Cultură „Mihai Teliman” Siret. Participă: Asociația Culturală Kolomeika și Atelierul de Muzică din Siret.

Duminică, 10 martie

 

  • Mario Lucaci, recital de pian, duminică, pe scena Teatrului „Matei Vișniec” Suceava

Pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava va avea loc duminică, 10 martie 2024, începând cu ora 17:00, recitalul de pian susținut de Mario-Victor Lucaci, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, profesor coordonator dr. Roxana Ota, coordonator proiect, prof. Johannes Raimund Onesciuc. Intrarea este liberă.

 

 

Marți, 12 martie

  • Competiția de șah blitz „Cupa Mușatinii”, ediția I, la Câmpulung Moldovenesc

100 de elevi-jucători vor participa, pe 12 martie 2024, la competiția de șah blitz „Cupa Mușatinii”, ediția I, ce se va desfășura la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. Competiția face parte din Proiectul național „Șah în Școală”, coordonat de profesorul și maestrul FIDE Vlad Ungureanu, care va fi și el prezent la evenimentul de la Câmpulung Moldovenesc.
 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă... Perioada 7 - 13 martie.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă... Perioada 7 - 13 martie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei